liveblog | 6 november

Polman naar WK • De Graafschap loopt in

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Lasse Schöne begrijpt niet dat hij ernaast stond bij NEC. En Vitesse verkeert in een diepe crisis.
Laatst bijgewerkt: 6 november, 22:00 uur
maandag 6 november
22:00

De Graafschap staat er goed voor

Het begint met zelf winnen en dat deed De Graafschap al vrijdag tegen NAC met 1-0. De ploeg steeg naar de vierde plek in de eerste divisie en toen was het afwachten wat de concurrentie zou doen. En het blijkt al met al een uitstekende speeldag te zijn geworden voor De Graafschap.
Een goede speeldag voor De Graafschap
Een goede speeldag voor De Graafschap © Orange Pictures
Koploper Roda JC speelde gelijk tegen Eindhoven, waardoor de achterstand nu nog maar vier punten is. En nummer twee Willem II verloor van Jong Ajax. De marge is slechts drie punten. Ook is De Graafschap nu met Willem II gedeeld koploper in de tweede periode. In de stand staat De Graafschap nu vijfde. Vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen Telstar, de nummer achttien van de eerste divisie.
20:00

Polman in WK-selectie

Estavana Polman is geselecteerd voor het WK dat eind deze maand begint in Denemarken, Noorwegen en Zweden. De 31-jarige handbalster uit Arnhem is voldoende hersteld van haar knie-operatie. In augustus werd zij geholpen aan het gewricht. Polman was daarvoor ook al lange tijd uit de roulatie vanwege een kruisbandblessure. Daardoor miste zij de Olympische Spelen van 2021.
Ook Dione Housheer is geselecteerd voor het WK. De 24-jarige Ulftse groeit steeds meer uit tot vaste waarde in Oranje.
Estavana Polman
Estavana Polman © Omroep Gelderland
Polman komt momenteel uit voor het Roemeense Rapid Boekarest. Daarvoor speelde ze jaren in Denemarken. In 2019 won ze met Oranje goud op het WK in Japan en werd ze uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.
17:25

Van Vleuten houdt weer zolderverkoop

Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten © BSRAgency
Het is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Maar dit jaar zal Annemiek van Vleuten voor het laatst een zolderverkoop houden voor het goede doel. Ze verkoopt wielerkleding die ze in het seizoen heeft gedragen. Maar omdat de voormalige wereldkampioene uit Wageningen is gestopt, wordt het de laatste keer.
17:20

Druk op Cocu

Phillip Cocu
Phillip Cocu © Omroep Gelderland
Een deel van de Vitesse-supporters heeft het gehad met trainer Phillip Cocu. De club staat onderaan in de eredivisie en verloor zeven van de elf wedstrijden. Bovendien heeft Vitesse het minste doelpunten gemaakt in deze competitie. Maar valt dat Cocu allemaal te verwijten?
17:15

Meijer prefereert Hoedemakers boven Schöne

Lasse Schöne was gepasseerd bij NEC, tot zijn eigen ontzetting. "Je moet niet aan mij vragen waarom, dat moet je de trainer vragen", klinkt het enigszins geïrriteerd. "Ik heb donderdag gespeeld en ik kon in principe spelen, maar dat is niet aan mij."
Mees Hoedemakers kreeg de voorkeur
Mees Hoedemakers kreeg de voorkeur © Omroep Gelderland
Tegen Roda JC voor de beker blonk Schöne nog uit, maar trainer Rogier Meijer had een simpele verklaring. "Omdat Mees Hoedemakers speelde. Ik vond dat hij het tegen AZ uitstekend had gedaan samen met Dirk Proper. Dus hebben we daarvoor gekozen."
Het lijkt erop dat Meijer af en toe gaat rouleren. "Nou, dat weet ik zo nog niet. We zijn een team, we hebben elkaar nodig. ik denk dat dat belangrijk is."
17:10

Knotsgekke slotfase bij NEC

NEC speelde een wedstrijd met een bizarre slotfase tegen Volendam. Lasse Schöne zag het gebeuren. "We maken toch nog via Magnus Mattsson. Dan denk je: we nemen een puntje mee, maar dan schieten zij een vrije trap er geweldig in. Daarna halen we er nog een corner uit en die maken we. Een knotsgekke slotfase."
Lasse Schöne afgelopen zondag als invaller
Lasse Schöne afgelopen zondag als invaller © Broer van den Boom
"Achteraf ben je dan toch nog wel blij met een punt. Dat was van tevoren niet de doelstelling. De eerste helft was er niks aan de hand. Het staat 1-0 en we maken de 2-0, die wordt afgekeurd. We waren wat slordig, maar kwamen niet echt in gevaar. Daarna is het 1-1 en staan we met een man minder."
Bizarre slotfase bij NEC-Volendam