Sport

Kimberley roetsjt met 120 kilometer per uur van de berg af

Kimberley Bos met haar speciale helm
Kimberley Bos met haar speciale helm © Omroep Gelderland
EDE - Ze gaat op een sleetje met een snelheid van 120 kilometer per uur naar beneden. En daarmee heeft skeletonster Kimberley Bos uit Ede veel succes. Een olympische bronzen medaille, EK-goud en WK-zilver. En haar honger naar medailles is nog niet gestild.
Kimberley verblijft de komende tijd voornamelijk in het buitenland. Maar als ze in Nederland is, traint ze op Papendal. "Als er geen ijs is, kan ik hier toch goed trainen met mijn slee op wieltjes in plaats van ijzers. Ze hebben voor mij een mooi randje gemaakt, zodat ik mijn slee hier kan gebruiken. Ze willen hier ook een echte startbaan neerleggen. Daar zou ik heel blij mee zijn. Het maakt de overgang van het zomerseizoen naar het winterseizoen makkelijker."

Niet gevaarlijk

Nu gaat ze weer naar de echte banen toe. "Met ijs en dan met 120, 130 kilometer naar beneden. Ik weet wat ik doe, dus zo gevaarlijk is het niet. Ga maar eens in de auto van Max Verstappen zitten, dat durf je ook niet. En ik heb natuurlijk ook een helm op. Daar staan alle namen van de leden van mijn fanclub op."
"Dit seizoen is de WK in Winterberg heel belangrijk. Daar komt de fanclub ook naartoe. Ik ben veel weg vanaf nu. Eind november ben ik nog even thuis en dan weer met de kerst. Maar het gaat verder een beetje zo door tot april."

Meer ervaring

"Ik kan me nog verbeteren. Vooral bij start. Ik kom natuurlijk niet uit de atletiek en ga looptechnisch steeds beter lopen, dus ook weer een beetje harder. En wat het sleeën zelf betreft, krijg ik steeds meer ervaring. Ik heb inmiddels aardig wat records gebroken."
Kijk hoe Kimberley traint op papendal:
Kimberley sleet met 120 km per uur de berg af