liveblog | 2 november 2023

Buitink is terug • einde seizoen Jonathans

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bas Dost is voorlopig niet van de partij bij NEC, omdat bij hem een ontstoken hartspier is vastgesteld. Thomas Buitink heeft daarnaast zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Vitesse.
Laatst bijgewerkt: 2 november 2023, 22:35 uur
22:35

Dost voorlopig niet bij NEC

Bas Dost neemt de komende periode afstand van de voetballerij. De 34-jarige aanvaller van NEC zakte afgelopen zondag in elkaar tijdens de competitiewedstrijd tegen AZ en werd vervolgens van het veld gedragen. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Dost kampt met een ontstoken hartspier.
22:32

Buitink nadert rentree

Thomas Buitink lijkt richting een rentree te gaan bij Vitesse. De aanvaller scheurde in mei dit jaar de voorste kruisband van zijn knie af. Hij werd op dat moment verhuurd aan Fortuna Sittard en juist in de wedstrijd tegen Vitesse ging het mis. Buitink revalideerde maandenlang, maar is weer begonnen met trainen.
De selectie van trainer Phillip Cocu is daarmee nog zeker niet compleet. Naast Miliano Jonathans (zie onder) staan ook Fodé Fofana en Davy Pröpper nog aan de kant met blessures.
22:30

Einde seizoen voor Vitesse-talent

Het seizoen van Miliano Jonathans is voorbij. Hij viel dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster in, maar de 19-jarige aanvaller uit Arnhem raakte ruim tien minuten voor tijd geblesseerd. Hij moest er per brancard af.
Miliano Jonathans
Miliano Jonathans © Omroep Gelderland
Jonathans is onderzocht en bleek een kruisbandblessure te hebben opgelopen. Daar staat normaal gesproken zes tot negen maanden voor, wat betekent dat het seizoen er al opzit voor het talent.
Miliano Jonathans kwam twee seizoen terug al bij de selectie en kreeg als invaller af en toe wat speeltijd. Hij is de vierde speler in de selectie van Vitesse met een kruisbandblessure na Davy Pröpper, Thomas Buitink en Fodé Fofana.
22:22

Geen strafschop

AZ-NEC wordt op 6 december niet hervat met een strafschop. Het duel tussen Magnus Mattsson en Denso Kasius is al beoordeeld door de VAR en er is geen overtreding geconstateerd. De ruim vijf minuten in Alkmaar zullen beginnen met een scheidsrechtersbal.
22:15

Knie-operatie voor Rio Hillen

Uit nader onderzoek is gebleken dat verdediger Rio Hillen geopereerd moet worden aan zijn knieblessure. Als gevolg hiervan is Rio enkele maanden uit de roulatie.
Rio Hillen duelleert fel
Rio Hillen duelleert fel © Omroep Gelderland
De 20-jarige verdediger raakte geblesseerd in het uitduel met Jong AZ. Na diverse onderzoeken is gebleken dat hij een operatie zal moeten ondergaan om het kwetsuur te verhelpen. Daardoor is hij de komende maanden uit de roulatie.
22:11

Het zit erop

De scheidsrechter fluit voor de laatste keer in Nijkerk: Sparta uit de derde divisie verliest op eigen veld nipt van profclub Fortuna Sittard (0-1). Pas na een strafschop van Alen Halilovic trok Fortuna de zege over de streep en voorkwam het een blamage á la PEC Zwolle (verlies tegen AFC) en Heracles Almelo (nederlaag tegen HHC Hardenberg). Sparta Nijkerk kan het veld met opgeheven hoofd verlaten.