Sport

Restant AZ-NEC wordt uitgespeeld, datum nog niet bekend

Aangeslagen spelers staan om Bas Dost heen
Aangeslagen spelers staan om Bas Dost heen © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Het restant van AZ-NEC wordt uitgespeeld. Dat heeft de KNVB vanochtend besloten.
De wedstrijd werd gisteravond gestaakt nadat Bas Dost opeens in elkaar stortte. De spits van NEC werd op het veld behandeld, terwijl de spelers van NEC en AZ in een haag om hem heen stonden. Dost kwam weer bij en werd later naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nu nog steeds verblijft.
Het gebeurde in de laatste minuut van de wedstrijd. Er was net aangegeven dat er nog vijf minuten blessuretijd bij zou komen. De stand was op dat moment 2-1 in het voordeel van NEC. De resterende tijd gaat dus uitgespeeld worden. De KNVB is nog op zoek naar een geschikte datum. "Het is nog een hele puzzel, ook door de Europese wedstrijden van AZ", laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Mogelijk naar 6 december

De komende weken speelt NEC voor de beker tegen Roda JC. De week daarna heeft AZ Europese verplichtingen en daarna is de interland-break. Daarna moet AZ weer Europees in actie. De eerste week dat AZ-NEC kan worden afgerond is pas in december. De logische dag lijkt woensdag 6 december, omdat AZ op zondag 3 december ook nog een competitiewedstrijd speelt uit tegen FC Utrecht.