Sport

Paniek bij NEC, maar spits Bas Dost is weer bij kennis: 'Ik voel me goed'

Bas Dost vanuit het ziekenhuis: 'Ik voel me goed'
Bas Dost vanuit het ziekenhuis: 'Ik voel me goed' © NEC
ALKMAAR - Bas Dost is weer bij kennis. De spits van NEC ging zondagavond in de wedstrijd tegen AZ in Alkmaar opeens tegen de vlakte en er was enorme paniek. De spelers vormden een haag om hem heen en Dost werd behandeld. Na een minuut of tien kwam hij even overeind en daarna ging hij per brancard naar de kant.
De wedstrijd werd gestaakt en iedereen bij NEC was aangeslagen. Ook algemeen directeur Wilco van Schaik had het moelijk. "Gelukkig is Bas weer bij kennis. Hij is nu naar het ziekenhuis. We hebben hem net weg zien gaan.. Hij heeft bij de deur nog even de spelers toegesproken en aangegeven dat het weer goed ging. Dat was heftig. Een prachtig moment dat hij dat deed."
Bas Dost ging tegen de vlakte in de eindfase van de wedstrijd.
Bas Dost ging tegen de vlakte in de eindfase van de wedstrijd. © ANP

Doorspelen geen optie

"Doorspelen was echt geen optie meer. Compliment aan onze medische mensen en die van AZ. En de spelers die gelijk een afscheiding vormden. Dat was heel mooi."
De familie van Bas Dost werd er snel bijgehaald. "Zijn vader was er gelukkig bij toen hij naar het ziekenhuis ging. Hij deed zijn vuist nog omhoog. Het belangrijkste is dat het goedkomt met hem. En dat we erachter komen wat het is geweest."
"Bas Dost stak zijn vuist omhoog"
Om 21.10 uur zondagavond liet Bas Dost op X van zich horen. "Ik voel me goed", zijn de geruststellende woorden van de spits. Hij spreekt ook dank uit voor alle support die hij kreeg.