liveblog | 28 oktober 2023

Getergde Cillessen terug • darttalent schittert op EK

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Jasper Cillessen is blij dat hij weer mag keepen bij NEC en de opluchting bij Vitesse was groot na de late gelijkmaker tegen PEC Zwolle.
Laatst bijgewerkt: 28 oktober 2023, 10:00 uur
10:00

Vertrouwen bij NEC voor AZ uit

Bij NEC bestaat er niet veel angst voor AZ-uit zondag. De Nijmegenaren verloren namelijk nog niet in Alkmaar sinds hun rentree in de eredivisie. Twee jaar geleden kwam AZ pas in de extra tijd terug op 1-1 en vorig seizoen werd het ook 1-1, vooral dankzij een uitblinkende Jasper Cillessen. Die staat zondag ook onder de lat. "Helaas pakte we daar maar een puntje, omdat er toch nog eentje binnen viel. Maar het gaf wel een lekker gevoel."
Rogier Meijer
Rogier Meijer © Omroep Gelderland
Rogier Meijer is nog ongeslagen als trainer in Alkmaar. "We hebben het daar de laatste jaren goed gedaan. Het is een voetballende ploeg, maar dat biedt ons ook mogelijkheden. En dat is ons de laatste twee jaar gelukt, dus dat gaan we nu weer proberen."
07:30

Getergde Cillessen terug onder de lat

Jasper Cillessen staat morgen weer onder de lat bij NEC. De doelman ontbrak enkele weken door een hamstringblessure. En vorige week zat hij tot zijn eigen verbazing op de bank. Robin Roefs kreeg de voorkeur. Maar uit tegen AZ keept Cillessen weer.
Cillessen weer de nummer één bij NEC
06:30

Darttalent Van Veen maakt indruk op EK

Gian van Veen uit Poederoijen heeft een verpletterende indruk gemaakt bij zijn EK-debuut. Hij won in de eerste ronde met 6-1 van de als zesde geplaatste Damon Heta.
Gian van Veen
Gian van Veen © ANP
Het pas 21-jarige darttalent was als 26e geplaatst. "Het voelde goed, ik had geen last van plankenkoorts", zei Van Veen na zijn gewonnen partij. "Als je vrij ver op voorsprong komt, krijg je daar ook geen last van."
Van Veen won dit jaar al veel Development-toernooien en staat volgende maand in de finale van het jeugd-WK.
06:10

28 kansen, maar Vitesse wint niet

Vitesse kreeg gisteravond tegen PEC Zwolle 28 kansen en de tegenstander maar twee. Toch werd het 1-1 in GelreDome. Kijk hier naar de reactie van aanvoerder Marco van Ginkel:
Vitesse komt verdiend terug tegen laf PEC
06:00

De Graafschap wint in geweldige sfeer

De Graafschap heeft in een geweldige ambiance met 2-1 gewonnen tegen FC Eindhoven. Door acties van de jubilerende supportersvereniging Brigata Tifosi was de sfeer bij de wedstrijd fantastisch.
De Graafschap begon heel aardig, maar incasseerde een domper toen Rottier de 0-1 maakte. Het werd gelijk via een bekeken schuiver van Donny Warmerdam.
De Joker is terug bij De Graafschap en pakt er zelfs een vuurwerkbom bij
De Joker is terug bij De Graafschap en pakt er zelfs een vuurwerkbom bij © Orange Pictures
Na rust werd de wedstrijd stilgelegd door een sfeeracties met veel vuurwerk en een hoofdrol voor The Joker. Kort daarop sloeg De Graafschap toe. Simon Colyn scoorde met een bekeken hakbal. Daarna kwam de thuisclub niet echt meer in de problemen. De Graafschap stijgt door deze overwinning naar de zevende plaats in de eerste divisie.