Sport

Hooligan valt politiepaarden aan, krijgt forse boete

De politie hield tientallen mensen aan na de wedstrijd.
De politie hield tientallen mensen aan na de wedstrijd. © ANP
ARNHEM - De Arnhemse rechtbank heeft een man uit Beuningen veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een taakstraf van 220 uur vanwege het plegen van openlijk geweld. Hij moet ook schadevergoedingen betalen van 62.000 euro.
Op 17 oktober 2021 vond er een geweldsuitbarsting plaats bij het Goffertstadion. Na de wedstrijd van NEC tegen Vitesse (0-1) liep het in Nijmegen uit de hand. Het geweld was vooral gericht tegen de politie.
Twintig relschoppers werden op de dag zelf al aangehouden. 32 anderen werden later geïdentificeerd na het bestuderen van videobeelden en nadat er beelden waren getoond op de website van de politie en in Plaats Delict. Dat leidde in totaal tot 25 tips.
Op videobeelden is te zien hoe mensen tegen hekken en verkeersborden tekeer gingen, maar ook politiemensen en hun paarden waren slachtoffer.

Schadevergoeding

De rechtbank in Arnhem heeft besloten dat de man hier ook aan mee heeft gedaan. Naast een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf, is de man aansprakelijk voor de 50.000 euro schade die de politie heeft opgelopen.
Ook moet hij meerdere agenten een schadevergoeding betalen: aan een van hen 12.000 euro, en aan nog eens vijf anderen tussen de 650 en 850 euro.