Sport

Wordt Vitessedoelman de beste geklede voetballer van het jaar?

Eloy Room kleedt zich opvallend
Eloy Room kleedt zich opvallend © Instagram Eloy Room
ARNHEM - Vitesse doet vooralsnog niet mee om de prijzen, maar toch kan er een Vitessenaar al vroeg in het seizoen een trofee veroveren. Doelman Eloy Room zit bij de vijf genomineerden voor best geklede voetballer van het jaar.
"Het is een mooie erkenning dat ik erbij zit. Ik ben altijd al een beetje anders geweest qua kleding. Ik hou ook wel van de laatste modes, dat houd ik ook in de gaten. Qua kleuren probeer ik altijd te matchen. Vaak wat donkerdere kleuren, maar ik kan eigenlijk alles wel hebben."

Hoodies zijn in

"In deze tijd van het jaar zijn hoodies bij mij nummer één. Maar ik hou ook erg van sneakers", zegt Room. Hij speelt sinds dit seizoen weer voor de Arnhemmers, nadat hij vijf jaar bij Columbus Crew in de Amerikaanse staat Ohio onder de lat stond. "Ik heb de stijl van Amerika ook wel meegepakt. Het is toch iets anders daar, uiteindelijk ga je daar toch in mee. Maar ik probeer toch altijd wel mijn eigen stijl te dragen, ik kijk niet teveel naar anderen."
Eloy Room in het gifgroen
Eloy Room in het gifgroen © ANP
Qua keepersshirts varieert Room vaak. Hij keept in het paars, oranje, zwart en gifgroen. "Die groene vind ik wel mooi. En ook de zwarte, die als laatste is uitgekomen. Het heeft wel wat, een keeper in het zwart. Ik heb altijd mijn voorkeur, maar de KNVB moet het altijd wel goedkeuren. Ik moet aandoen wat zij beslissen."
Eén van de andere kandidaten om de modeprijs te winnen is oud-Vitessespits Ricky van Wolfswinkel. "Hij is altijd wel goed gekleed. Dus ik was niet helemaal verrast dat hij is genomineerd. Het gaat leuk worden, kijken wie er wint."
En een andere voormalige Vitessenaar won de prijs in 2019. "Ja, Navarone Foor. Ik heb nog met hem gesproken hierover. Hij is altijd bezig met mode. Het zou leuk zijn als we allebei kunnen winnen. Volgende week is de gala-avond. Een mooi event en groots georganiseerd."
Eloy Room is heel modebewust