liveblog | 22 oktober 2023

Goud voor Velzeboer • Meijer voelt wel druk

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse was totaal niet opgewassen tegen Feyenoord, NEC stelde teleur met een gelijkspel thuis tegen Almere en Femke Bol is Europees atlete van het jaar.
Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2023, 22:05 uur
zondag 22 oktober 2023
22:05

Goud voor Xandra Velzeboer

Xandra Velzeboer uit Culemborg heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd shorttrack van het seizoen het goud gepakt op de 500 meter. Op de 1000 meter kwam ze eerder nog ten val en greep ze naast de medailles. De regerend wereldkampioene op de kortste afstand hield in Montreal haar landgenote Selma Poutsma achter zich. De Culemborgse Michelle Velzeboer ging zowel in de halve finale als de B-finale onderuit en kreeg in de strijd om de plaatsen 6 tot en met 9 ook nog een penalty.
Xandra Velzeboer eerder dit jaar tijdens een perspresentatie.
Xandra Velzeboer eerder dit jaar tijdens een perspresentatie. © ANP
10:10

Orion vol ambitie

De volleyballers van Orion draaien al jaren mee in de top, maar de laatste landstitel dateert van 2019. De laatste seizoen gaat het steeds op de valreep mis. Maar daar moet dit jaar verandering in komen.
Kijk hier naar een item over de ambities van de Doetinchemse club:
Orion barst van de ambities
10:00

Meijer voelt de druk

Een spandoek bij De Goffert
Een spandoek bij De Goffert © Omroep Gelderland
Rogier Meijer staat flink onder druk wegens de tegenvallende resultaten van NEC. Een deel van het publiek zwaaide met witte zakdoekjes en scandeerde "Meijer rot op." De trainer is daar wel aangeslagen van, maar hij zal zeker niet zelf de handdoek gooien.
zaterdag 21 oktober 2023
00:30

Room erkent dat Vitesse tekort kwam

Vitesse was niet opgewassen tegen Feyenoord en kwam nog goed weg met een 4-0 nederlaag in De Kuip. "Ze waren een paar maatjes te groot. Een hele goede ploeg en ook echt in vorm. We maakten nergens aanspraak op. Het lukte vandaag gewoon niet. Ik had een drukke avond. Dat weet je ook als je hier naartoe gaat. Je wil dan zo lang mogelijk op de nul spelen, maar we kregen al vroeg een tegendoelpunt. Daarna bleven ze maar op ons afkomen."
Vitesse kwam al snel op achterstand
Vitesse kwam al snel op achterstand © Omroep Gelderland
De komende weken moet Vitesse punten gaan pakken. "Dat is wel de bedoeling. Daarin moeten we volle bak gaan en daar moet alle focus op. Dit snel achter ons laten."
Vitesse komt er niet aan te pas in De Kuip
00:20

Val voor Xandra Velzeboer

Xandra Velzeboer heeft bij de eerste Wereldbekerwedstrijd shorttrack in Montreal een desillusie beleefd. De drievoudige wereldkampioene uit Culemborg startte als grote favoriet op de 1000 meter, maar ze kwam ten val.
Xandra (links) en Michelle Velzeboer op ijsbaan Thialf in Heerenveen.
Xandra (links) en Michelle Velzeboer op ijsbaan Thialf in Heerenveen. © Omroep Gelderland
00:15

Femke Bol Europees atlete van het jaar

Femke Bol
Femke Bol © Omroep Gelderland
De in Arnhem woonachtige Femke Bol is uitgeroepen tot Europese atlete van het jaar. Ze werd wereldkampioen op de 400 meter horden en won alle wedstrijden die ze dit jaar liep, op eentje na. De 200 meter bij het NK. Maar op de 400 meter en de 400 meter horden en in de estafetteploeg ongenaakbaar.