liveblog | 20 oktober 2023

Bronzen Schild voor Önal • Orion opent uitstekend

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Basar Önal is gekozen tot het grootste talent van de eerste periode in de eerste divisie. En Orion is het seizoen uitstekend begonnen met een klinkende zege.
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2023, 23:00 uur
23:00

Beelden van Orion

Kijk hier naar de beelden van de zege van Orion:
Orion begint seizoen met overtuigende zege
22:00

Orion opent met klinkende overwinning

De volleyballers van Orion zijn het seizoen uitstekend begonnen. In Doetinchem werd ZVH met 3-0 verslagen. De eerste set walste Orion over de tegenstander heen, binnen no-time was het 25-9. In de tweede set ging het wat moeizamer met 25-17 en de derde set eindigde in 25-18.
Juichende spelers van Orion
Juichende spelers van Orion © Omroep Gelderland
Orion doet al jarenlang mee om de prijzen, maar won de laatste seizoenen niks meer. "Dit moet ons jaar worden", zegt de Finse vedette Samuli Kaislasalo. "Dat is ons enige doel, dat weet iedereen die bij dit team is gekomen. We hebben de laatste jaren het steeds afgelegd tegen Dynamo. Maar ze zijn nu gewaarschuwd, iedereen trouwens."
20:33

Bronzen Schild voor Önal

Başar Önal heeft vrijdag een Bronzen Schild in ontvangst genomen, als grootste talent van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. Önal (19) is bezig aan zijn tweede seizoen bij De Graafschap en stond in alle wedstrijden in de basis bij zijn club. Hij kwam tot vier goals en één assist in de eerste periode. Ook in de wedstrijd van vrijdagavond tegen FC Groningen staat Önal weer aan de aftrap, die wedstrijd volg je hier.
Basar Önal
Basar Önal © Omroep Gelderland
De overige Bronzen Schilden gingen vrijdagavond naar Walil Ould-Chikh (Roda JC, beste speler), Koen Bucker (Roda JC, beste doelman), Bas Sibum (Roda JC, beste trainer) en Milan Smit (SC Cambuur, topscorer).
18:01

Huntelaar meldt zich ziek bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar legt tijdelijk zijn taken neer als technisch manager van Ajax. Volgens Voetbal International kampt de Achterhoeker met een burn-out en heeft hij zich ziekgemeld bij zijn club.
Huntelaar trad vorig jaar maart in dienst bij Ajax. De voormalige topspits uit Angerlo kreeg een ondersteunende rol richting toenmalig technisch manager Gerry Hamstra en toenmalig hoofdtrainer Erik ten Hag. In april van dit jaar verdween Hamstra van het toneel in Amsterdam en deed de Duitser Sven Mislintat zijn intrede als technische man.
Mislintat betrok Huntelaar nauwelijks bij het aan- en verkoopbeleid. De Achterhoeker ging zich meer richten op het beloftenelftal in Amsterdam, maar nam daarnaast ook andere taken op zich. De situatie in de hoofdstad lijkt hem nu te veel te zijn geworden. Volgens Voetbal International is niet duidelijk wanneer Huntelaar zijn taken bij Ajax weer op kan pakken en zal hij voorlopig rust moeten nemen.
Klaas-Jan Huntelaar is sinds vorig jaar in dienst van Ajax.
Klaas-Jan Huntelaar is sinds vorig jaar in dienst van Ajax. © OrangePictures
13:55

NEC moet zwakke start gaan goedmaken

NEC'er Dirk Proper
NEC'er Dirk Proper © Broer van den Boom
De start dit seizoen van NEC is nogal teleurstellend. De Nijmegenaren haalden acht punten uit de eerste acht wedstrijden met een relatief makkelijk programma. Daarom moet er nu een inhaalslag worden gemaakt om aansluiting te krijgen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.
Kijk hier hoe Rogier Meijer en Dirk Proper daarover denken:
NEC hard toe aan drie punten na mindere wedstrijden
12:45

Pinto ontbreekt bij Vitesse in de Kuip

Mica Pinto juicht tegen NEC, maar ontbreekt zaterdag tegen Feyenoord
Mica Pinto juicht tegen NEC, maar ontbreekt zaterdag tegen Feyenoord © Orange Pictures
Vitesse won vorig seizoen in De Kuip van Feyenoord, maar de Rotterdammers waren toen al kampioen. Volgens Philip Cocu ligt er wat minder druk op het duel van zaterdagavond in vergelijking met het thuisduel tegen Excelsior, toen Vitesse niet tot scoren kwam. "Dit is toch een andere wedstrijd die we iets meer onbevangen in kunnen gaan."