liveblog | 18 oktober 2023

Van Gilst maakt debuut tegen Groningen • Van de Pavert terug bij De Graafschap

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Ted van de Pavert wordt jeugdtrainer bij De Graafschap. En Zilveren Vitessenaar Ben Snelders is op 83-jarige leeftijd overleden.
Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2023, 14:50 uur
14:50

Basisdebutant bij De Graafschap

Bij De Graafschap staat Tristan van Gilst vrijdag in de basis thuis tegen FC Groningen. Het is de eerste keer dat de veelzijdigde aanvaller mag starten. De 20-jarige Van Gilst vervangt David Flakus Bosilj die deze week pas laat terugkeeerde in Doetinchem vanwege interlandverplichtingen met Slovenië en daardoor niet topfit is. "Het is een combinatie van beide factoren", legt trainer Jan Vreman zijn keuze voor Van der Gilst uit. "Hij gaat vanaf de rechterkant spelen. David is toch wat meer een speler voor in de as."
Volgens Vreman moet De Graafschap zichzelf meer gaan belonen. "We spelen vaak best goed, maar laten te veel punten liggen. Het is eerst zaak dat we de tent beter gaan dichthouden. Dat heeft te maken met een goede organisatie. Vanuit daar kun je ook gaan voetballen", zegt Vreman die het tegenvallende FC Groningen nog genoeg kansen toedicht dit seizoen. "Ze hebben veel individuele kwaliteiten."
14:45

Van de Pavert terug bij De Graafschap

Ted van de Pavert heeft weer een functie bij De Graafschap. De 31-jarige Achterhoeker keert bij de club terug als hoofd- en assistent-trainer in de jeugd. De voormalig centrumverdediger, zijn laatste club was Roda JC, gaat zich bezighouden met de Onder 14 en wordt ook assistent bij de onder 21. Twee jaar geleden moest Van de Pavert vrij onverwacht vertrekken bij De Graafschap. Dit seizoen was hij clubloos en trainde hij nog een tijdje mee bij De Graafschap om zijn conditie op peil te houden.
“Ik ben bijzonder blij dat we in Ted de gedroomde kandidaat hebben kunnen binnenhalen. Hij kent de club als geen ander en wordt alom gewaardeerd", zegt technisch manager Bijvelds. Van de Pavert speelde 270 wedstrijden in de hoofdmacht voor De Graafschap.
13:25

Fiets mee naar NEC

NEC roept supporters op om op 21 oktober op de fiets naar de thuiswedstrijd tegen Almere City te komen onder het motto 'Fiets mee naar NEC'.
Volgens de club woont bijna 70 procent van de NEC-seizoenkaarthouders binnen een straal van tien kilometer van de Goffert, maar komen veel van hen toch met de auto naar het stadion.
De Nijmeegse club heeft speciaal voor deze actie een tijdelijk bewaakte fietsenstalling opgezet ter hoogte van de Hazenkamptribune, waar de supporters hun fiets kunnen stallen.
Fiets mee naar NEC
Fiets mee naar NEC © Broer van den Boom
13:20

Ben Snelders (83) overleden

Zilveren Vitessenaar Ben Snelders is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij speelde van 1958 tot 1961 voor Vitesse, eerst als rechtsback en later als rechtsbuiten.
Later was hij onder meer trainer van het tweede elftal van Vitesse. Midden jaren tachtig was Snelders ook betrokken bij het eerste elftal, onder Hans Dorjee/
Daarnaast was hij oprichter van de nog bestaande vereniging 'Oud Vitesse' en was hij lid van de business club van de Arnhemse club.