liveblog | 15 oktober 2023

Jille wint Dutch Open • Dynamo verovert Supercup

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Badmintonster Debora Jille uit Arnhem wint de Dutch Open in het damesdubbel. En volleyballers Dynamo veroveren Supercup
Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2023, 16:20 uur
16:20

Debora Jille wint Dutch Open

Debora Jille uit Arnhem heeft zondag samen met Cheryl Seinen het damesdubbel op de Dutch Open gewonnen.
De twee waren in de finale in Den Bosch veel te sterk voor het Deense duo Julia Finnen-Ipsen/Mai Surrow: 21-9, 21-13. Ook vorig jaar wonnen zij het Dutch Open.
Jille en Seinen zette met de toernooiwinst een flinke stap richting Olympische Spelen. Daarvoor is een plek bij de beste zestien op de geschoonde wereldranglijst va april 2024 vereist.
Debora Jille
Debora Jille © REX by Shutterstock
16:15

Volleyballers Dynamo veroveren Supercup

De volleyballers van Draisma Dynamo hebben zondag in hun thuishal in Apeldoorn de Supercup veroverd.
Landskampioen Dynamo won in vijf sets van bekerwinnaar Lycurgus: 25-20, 25-21, 21-25, 24-26, 15-9.
Dynamo leek lang op weg naar een vlotte overwinning, maar Lycurgus knokte zich terig. In de beslissende vijfde set waren de Apeldoorners toch weer het sterkst.
De volleyballers van Dynamo na het veroveren van het landskampioenschap
De volleyballers van Dynamo na het veroveren van het landskampioenschap © Fotohoogendoorn.nl/Nevobo
11:40

Luijten loopt olympische limiet op marathon

De Arnhemse atlete Anne Luijten heeft zondag de olympische limiet op de marathon gelopen.
De 29-jarige nationaal kampioen werd tiende in de marathon van Amsterdam in een tijd van 2.26.36 minuten. Daarmee dook ze 14 seconden onder de limiet voor de Spelen in Parijs van volgend jaar.
Het persoonlijk record van Anne Luijten stond tot vandaag op 2.30.59 minuten.
Anne Luijten
Anne Luijten © ANP
11:35

Volleybaltopper Knip terug bij Dynamo

Ze wil volgend jaar met de Nederlandse volleybalploeg naar de Olympische Spelen in Parijs. Maar na jaren in het buitenland keert Kirsten Knip nu terug in Apeldoorn om te gaan spelen voor Dynamo. En dat is eigenlijk door toeval zo gekomen.
Kirsten Knip
Kirsten Knip © Omroep Gelderland
09:15

Kimmann en Smulders tweede in wereldbeker

BMX'ers Niek Kimmann uit Arnhem en Merel Smulders uit Horssen zijn bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in Santiago del Estero in Argentinië, als tweede geëindigd.
Kimmann werd geklopt door de Fransman Romain Mahieu en Smulders moest de Australische Saya Sakakibara voor zich dulden.
In de eindstand van het wereldbekerklassement werd Kimmann vierde. Merel Smulders eindigde als vijfde, Haar zus Laura werd derde.
Niek Kimmann
Niek Kimmann © ANP
09:00

Badmintonster Debora Jille in dubbelfinale

Badmintonster Debora Jille uit Arnhem staat in de finale van de Dutch Open. In de halve finales van het damesdubbel won ze met Cheryl Seinen van het Engelse koppel Lizzie Tolman/Estelle van Leeuwen: 21-16 22-20. In de finale treffen ze zondag Julie Finne-Ipsen en Mai Surrow uit Denemarken.
De andere twee Gelderse badmintonners, die zich op de Dutch Open hadden geplaatst voor de halve finales van het gemengd dubbel, zijn uitgeschakeld.
Arnhemmer Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono wonnen de eerste game tegen Callum Hemming en Estelle van Leeuwen uit Engeland en verloren de tweede maar nipt. In de derde game was het Engelse koppel duidelijk sterker: 22-24 23-21 21-15.
Ook de Wageningse Kelly van Buiten strandde in de halve finales. Met Andy Buijk ging ze in twee games onderuit tegen Rasmus Es
Debora Jille (links) en Cheryl Seinen
Debora Jille (links) en Cheryl Seinen © EPA