liveblog | 13 oktober 2023

Badmintonster Debora Jille in dubbelfinale • Smulders tweede in wereldbeker

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Badmintonster Debora Jille uit Arnhem staat op de Dutch Open in de finale van het damesdubbel. En BMX'ster Laura Smulders uit Horssen is bij de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen als tweede geëindigd.
Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2023, 21:00 uur
21:00

Badmintonster Debora Jille in dubbelfinale

Badmintonster Debora Jille uit Arnhem staat in de finale van de Dutch Open. In de halve finales van het damesdubbel won ze met Cheryl Seinen van het Engelse koppel Lizzie Tolman/Estelle van Leeuwen: 21-16 22-20. In de finale treffen ze zondag Julie Finne-Ipsen en Mai Surrow uit Denemarken.
De andere twee Gelderse badmintonners, die zich op de Dutch Open hadden geplaatst voor de halve finales van het gemengd dubbel, zijn uitgeschakeld.
Arnhemmer Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono wonnen de eerste game tegen Callum Hemming en Estelle van Leeuwen uit Engeland en verloren de tweede maar nipt. In de derde game was het Engelse koppel duidelijk sterker: 22-24 23-21 21-15.
Ook de Wageningse Kelly van Buiten strandde in de halve finales. Met Andy Buijk ging ze in twee games onderuit tegen Rasmus Espersen en Amalie Cecilie Kudsk uit Denemarken: 22-20 21-8.
19:10

Gelderse badmintonners naar halve finales

Drie Gelderse badmintonners hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Dutch Open in Den Bosch.
Debora Jille uit Arnhem won met Cheryl Seinen in de kwartfinales van het damesdubbel van het Schotse duo Andrew/O'Donnell: 21-14, 21-13. Jille en Seinen zijn als eerste geplaatst.
In het gemengddubbel klopten Arnhemmer Ties van der Lecq en Alyssa Tirtosentono het eveneens Schotse koppel Pringle/Andrew met 21-18, 21-15. Ook de Wageningse Kelly van Buiten drong door tot de halve finales. Zij won met Andy Buijk met 18-21, 22-20, 21-13 van Lucas Renoir en Tea Margueritte uit Frankrijk.
Debora Jille (links) en Cheryl Seinen
Debora Jille (links) en Cheryl Seinen © EPA
19:05

Laura Smulders tweede in wereldbeker

BMX'ster Laura Smulders uit Horssen is vrijdag (plaatselijke tijd) bij de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen als tweede geëindigd.
In het Argentijnse Santiago del Estero moest de 29-jarige Smulders alleen Saya Sakakibara uit Australië voor zich dulden.
Haar zus Merel Smulders werd vijfde. Judy Baauw uit Zoelmond werd in de halve finales uitgeschakeld.
Laura Smulders
Laura Smulders © ANP
19:00

Housheer niet mee met Oranje

Handbalster Dione Housheer uit Ulft mist ook het tweede EK kwalificatieduel met het Nederlands team. De opbouwspeelster is ziek en is niet meegereisd naar Finland waar zaterdagmiddag wordt gespeeld. Housheer is de afgelopen jaren steeds meer uitgegroeid tot een dragende kracht. Ze maakt volgend jaar een toptransfer naar het Hongaarse Györ. Ook Estavana Polman uit Arnhem ontbreekt. Zij is geblesseerd aan haar knie.
18:45

Van Duivenbooden terug bij Vitesse

Simon van Duivenbooden is teruggekeerd bij Vitesse. De 21-jarige aanvaller werd de laatste weken verhuurd aan het Belgische Patro Eisden Maasmechelen, maar vanwege 'verschil van inzichten' is in onderling overleg het contract ontbonden.
Van Duivenbooden verhuisde begin september, op de slotdag van de Belgische transfermarkt, naar Maasmechelen. Hij tekende een contract tot medio 2024 bij de Vlaamse club van de beoogde nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse, de Common Group van Coley Parry.
Van Duivenbooden mag tot januari 2024 geen officiële wedstrijden spelen voor Vitesse.
Simon van Duivenbooden na zijn goal tegen Go Ahead Eagles
Simon van Duivenbooden na zijn goal tegen Go Ahead Eagles © ANP
18:40

Femke Bol genomineerd

Femke Bol is genomineerd voor de titel beste atlete van de wereld. Dat heeft de internationale atletiekfederatie World Athletics woensdag bekendgemaakt.
De in Arnhem woonachtige atlete veroverde in augustus de gouden medaille op de 400 meter horden op de WK in Boedapest en hielp de estafetteploeg op de 4x400 meter naar de eerste plaats.
De winnares wordt gekozen door stemmen van leden van World Athletics op te tellen bij die van het publiek. Medio november wordt een top vijf gemaakt. Op 11 december maakt World Athletics de winnares bekend.
Femke Bol
Femke Bol © CHINE NOUVELLE/SIPA