liveblog | 7 oktober 2023

Vitesse doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Excelsior

Vitesse kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Excelsior. De eerste helft was niet om aan te zien, maar na rust zat er meer in voor de Arnhemmers.
Laatst bijgewerkt: 7 oktober 2023, 23:15 uur
23:15

Manhoef maakt zichzelf verwijten

Vitesse had kunnen winnen van Excelsior. Million Manhoef had veel dreiging en kreeg drie grote kansen. "Heel teleurstellend. Ik ben aanvaller en moet er gewoon één maken. Dat reken ik mezelf aan. We hebben moeite met scoren en langer dan eventjes. Ik moet goals maken, dat moet echt beter. Excelsior stond dan wel vijfde, maar we hadden kunnen winnen en dan een mooie sprong op de ranglijst kunnen maken."
Million Manhoef kan toch nog lachen
Million Manhoef kan toch nog lachen © Omroep Gelderland
Manhoef meldt zich komende week bij Jong Oranje en dan komt hij spelers van NEC tegen, die hij vorige week nog versloeg in de derby. "Ja, daar krijg ik wel een lach van op mijn gezicht. Ik ga het ze zeker nog een keer zeggen. En het is sowieso mooi om voor je land te mogen spelen."
22:54

Het zit erop

Vitesse had echt meer verdiend. Het blijft dus bij 0-0. Het eerste puntje in GelreDome van dit seizoen.
Berusting na het gelijkspel van Vitesse
Berusting na het gelijkspel van Vitesse © Omroep Gelderland
22:50

Linke counter

Uit een counter valt dan bijna opeens de 0-1. Lamprou kopt maar net langs de kruising. Hier komt Vitesse goed weg. Er komen nog vier minuten blessuretijd bij.
22:47

Bijna 1-0

Na uitstekend werk van Manhoef raakt Van Ginkel de bal heel knap,, maar net over via Van Gassel. Even later kopt Van Ginkel goed in, maar weer redt uitblinker Van Gassel. Vitesse verdient de 1-0 echt nu.
22:46

Weinig te doen

Eloy Room heeft voor de verandering een keer een rustig avondje. Maar wat de doelman moest doen, deed hij goed.
Vitesse doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Excelsior
Vitesse doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Excelsior © Omroep Gelderland
22:44

Gekraakt schot

Weer haalt Manhoef uit, maar zijn schot wordt gekraakt. Het levert wel een hoekschop op, maar Marco van Ginkel kopt dan over.