liveblog | 6 oktober 2023

Cocu wil doorpakken • Spandoek raakt Meijer niet

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC-trainer Rogier Meijer is niet in de war van het spandoek dat tegen hem wqas gericht en Phillip Cocu wil na de derbyzege doorpakken met Vitesse.
Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2023, 14:30 uur
14:30

In training voor de marathon?

Normaal gesproken is Jasper Cillessen doelman. Maar vandaag liep hij alleen maar rondjes door het Goffertstadion. Trainer Rogier Meijer kan hem nog niet inzetten.
Jasper Cillessen traint niet voor de marathon
Jasper Cillessen traint niet voor de marathon © Omroep Gelderland
"Hij is nog niet fit genoeg om mee te trainen, dus ook niet om te spelen. Hij loopt al wel op het veld, dus de volgende stap is om specifiek keeperstraining te gaan doen. We moeten even afwachten, maar het gaat wel de goede kant op."
14:00

Meijer over spandoek

Rogier Meijer gaat zijn spullen niet pakken
Rogier Meijer gaat zijn spullen niet pakken © Omroep Gelderland
Afgelopen week hing er een spandoek bij de ingang van De Goffert. Daarin werd trainer Rogier Meijer gesommeerd om zijn spullen te pakken. De trainer is daar niet van in de war geraakt.
Kijk hier naar zijn reactie:
Rogier Meijer gaat zijn spullen niet pakken
13:55

Proper weer bij Jong Oranje

Dirk Proper maakt opnieuw deel uit van de selectie van Jong Oranje. De middenvelder van NEC scoorde tegen Moldavië en was tegen Noord-Macedonië aanvoerder. De ploeg speelt nu tegen Gibraltar en Georgië.
Dirk Proper
Dirk Proper © Broer van den Boom
Ook zijn ploeggenoot Sontje Hansen is geselecteerd. Youri Baas, die er de vorige keer wel bij zat, ontbreekt nu vanwege een blessure. Million Manhoef van Vitesse is wel opgenomen in de selectie.
11:35

Cocu: 'Vizier snel op Excelsior'

Vitesse heeft maar kort stilgestaan bij de winstpartij van afgelopen zondag op NEC. "Het is maar één overwinning", zegt coach Philip Cocu over de wedstrijd tegen Excelsior van komende zaterdagavond. "We staan nog steeds veel te laag, we moeten nu doorpakken."
Vitesse kan nog steeds niet beschikken over Mathijs Tielemans en Amine Boutrah. Nicolas Isimat-Mirin zit wel bij de selectie, maar begint op de bank. Cocu laat vrijwel zeker het winnende elftal van zondag staan.
Vitessecoach Philip Cocu op het trainingscomplex.
Vitessecoach Philip Cocu op het trainingscomplex. © Omroep Gelderland
11:30

Geen wijzigingen bij NEC

NEC speelt morgenmiddag tegen Heerenveen met dezelfde elf spelers als afgelopen weekend tegen Vitesse, toen met 3-1 werd verloren. Jasper Cillessen is nog niet fit en dus staat Robin Roefs weer onder de lat.
Bas Dost tijdens de training van NEC
Bas Dost tijdens de training van NEC © Omroep Gelderland
NEC moet het nog altijd stellen zonder Elayis Tavsan, Youri Baas, Brayann Pereira en Alexis Tibidi. Bas Dost krijgt in de spits opnieuw de voorkeur boven Koki Ogawa.
Heerenveen heeft inmiddels vijf keer op rij verloren. Dat gold overigens ook voor Vitesse voor de derby van afgelopen zondag. Vorig seizoen bleef het 0-0 in Heerenveen, maar de Friezen wonnen mede door een blunder van Jasper Cillessen met 3-2 in Nijmegen. Dat was een beslissende zege in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.
06:10

De Graafschap doet mee in de top

De Graafschap speelt vanavond uit tegen Willem II. Dat is de nummer zes in de eerste divisie, De Graafschap staat zevende. Maar beide ploegen staan slechts één punt achter op de nummer twee ADO Den Haag. De tweede plek is aan het einde van het seizoen goed voor promotie naar de eredivisie.
De spelers van De Graafschap op de training
De spelers van De Graafschap op de training © Omroep Gelderland
De laatste twee jaar deed De Graafschap nooit mee om de prijzen en was het halen van de play-offs al een hele uitdaging. Afgelopen seizoen lukte dat niet een het seizoen ervoor ternauwernood op de laatste speeldag. In 2021 verspeelde De Graafschap directe promotie door in de laatste twee duels gelijk te spelen. Bij één overwinning was het wel gelukt.