liveblog | 1 oktober 2023

Vitesse vastgelegd • De Jong beste kopper

In dit liveblog vind je alles over de Gelderse sport. Vitesse is vastgelegd op de gevoelige plaat en Luuk de Jong is de beste kopspecialist van Europa.
Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2023, 18:30 uur
18:30

Vitessse vastgelegd op de gevoelige plaat

De selectie van Vitesse
De selectie van Vitesse © Vitesse
De selectie van Vitesse is vastgelegd op de gevoelige plaat. Dat gebeurde eerder dit seizoen ook al, maar die foto is na alle transfers al lang niet meer actueel.
18:00

Luuk de Jong de beste kopper

Luuk de Jong
Luuk de Jong © Broer van den Boom
Luuk de Jong is de beste kopper uit de Europese topcompetities. Sinds hij in 2008 debuteerde voor De Graafschap kopte hij 73 keer raak. En daarmee is hij de succesvolste kopspecialist. Tweede op de lijst is Cristiano Ronaldo met 69 rake kopballen. Verder staan internationale topspitsen als Robert Lewandowksi, Olivier Giroud en Harry Kane in de top tien.
17:55

Hiddink helpt De Graafschap bij nieuw trainingscomplex

Guus Hiddink gaat De Graafschap helpen om een nieuw trainingscomplex te krijgen. In het diepste geheim worden ambitieuze ideeën uitgewerkt.
De Graafschap traint nu op De Bezelhorst, maar daar kunnen de spelers zich niet omkleden en douchen. Daarom rijden ze nu steeds terug naar De Vijverberg, een tocht van zeker tien minuten.
De Graafschap traint nu op De Bezelhorst
De Graafschap traint nu op De Bezelhorst © Omroep Gelderland
Het plan is om te verhuizen naar het terrein van vv Doetinchem, slechts enkele tientallen meters verderop. "Waar we nu zitten, ademt geen topsport. Wij moeten professionaliseren", vindt voorzitter Theo Hek die de essentiële rol van Hiddink bevestigt.
17:50

Fofana komt niet meer in actie

Voor Fodé Fofana (20) is het seizoen voorbij. Fofana, die van PSV wordt gehuurd, moest op 27 september in Enschede tegen Twente al na 13 minuten van het veld na een botsing met Hilgers. De Groninger liep een zware knieblessure op en moet maanden revalideren. FC Twente won het duel met 1-0 door een treffer van Steijn.
Fodé Fofana
Fodé Fofana © Omroep Gelderland
“Het is bijzonder verdrietig voor Fodé dat zijn avontuur bij Vitesse al zo snel en op deze manier eindigt. Wij hopen dat Fodé weer snel terugkomt op niveau en zijn grote talent weer kan tonen op het veld. Namens Vitesse wensen wij Fodé enorm veel kracht toe de komende periode”, schrijft technisch directeur Benjamin Schmedes op Vitesse.nl.
Goed nieuws heeft Vitesse ook. Joel Voelkerling Persson, Amine Boutrah en Mathijs Tielemans zijn op de weg terug. Het herstel van Davy Pröpper en Thomas Buitink verloopt voorspoedig, maar hun terugkeer laat nog wel even op zich wachten.
10:30

Schermers uit Arnhem verdedigen Champions League-titel

Sterspeler Tristan Tulen van Scaramouche
Sterspeler Tristan Tulen van Scaramouche © Omroep Gelderland
De schermers van Scaramouche uit Arnhem doen komend weekend mee aan de Champions League. In het Italiaanse Cagliari strijden de beste teams van Europa om de titel. Scaramouche is de winnaar van de vorige editie.
06:00

NEC-trainer Meijer onder vuur

Door de nederlaag in de derby neemt de druk op NEC-trainer Rogier Meijer weer toe. Hij wist in drie seizoenen nog nooit een derby tegen Vitesse te winnen. In Nijmegen verloor hij ze alle drie en in GelreDome was er één keer een doelpuntloos gelijkspel en een 4-1 nederlaag. Volgens een aantal supporters wisselde Meijer verkeerd in de derby en wordt hem ook verweten dat NEC na zeven wedstrijden te weinig punten heeft.
Een spandoek bij De Goffert
Een spandoek bij De Goffert © Omroep Gelderland
Voor de ingang van stadion De Goffert werden spandoeken opgehangen met de tekst: 'Vijf wedstrijden zonder derbywinst, Meijer pak je spullen'.