Sport

NEC'er Mattsson baalt: nog nooit gewonnen van Vitesse

Magnus Mattson scoorde, maar baalde uiteindelijk flink
Magnus Mattson scoorde, maar baalde uiteindelijk flink © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC likte de wonden na de nederlaag in de derby tegen aartsrivaal Vitesse. Die kwam keihard aan.
"Dit doet veel pijn", vond doelpuntenmaker Magnus Mattsson. "We speelden een prima wedstrijd, zeker de eerste helft, maar we maken twee fouten. We moeten kritisch zijn op onszelf, want we moeten voor rust meer scoren. Dit is jammer voor het publiek, want de sfeer was heel goed. Jammer dat we ze niks terug hebben kunnen geven."
"Ik speel hier nu bijna drie jaar en heb nog nooit van Vitesse gewonnen. Dat is een beetje jammer. We hebben volgende week weer een wedstrijd, dat is nu weer het belangrijkste."

'Iedereen is zwaar teleurgesteld'

Trainer Rogier Meijer zag dat er meer in zat voor NEC. "Ik denk dat we zeker het eerste uur kansen hebben gehad om meer te scoren. We creëerden voldoende kansen. Ik denk dat 2-1 het breekpunt was geweest, zeker in de staat waar Vitesse nu in verkeert."
"We verliezen doordat we zelf niet scoren en op basis van een standaardsituatie. Niet op basis van het spel of van de strijdlust. Dit komt dubbel zo hard aan. We wilden als ploeg een stap maken, dat hebben we niet gedaan. Het is klote nu, iedereen is zwaar teleurgesteld."