Sport

'Het wordt hoog tijd dat NEC de derby weer eens wint'

Lasse Schöne
Lasse Schöne © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ze roepen niet dat ze favoriet zijn, maar het vertrouwen bij NEC is groot voor de derby van zondag tegen Vitesse.
"Dit zijn de mooiste wedstrijden van het jaar als je bij NEC speelt", vindt aanvoerder Lasse Schöne. "En zeker hier thuis in De Goffert. Het is een tijd geleden dat wij een goed resultaat hebben gehaald tegen Vitesse, dus het wordt hoog tijd."

Geslepen messen

"Ik weet niet of wij de favoriet zijn, want ik denk dat zij hier met geslepen messen naartoe komen. Zij hebben een slechte reeks achter de rug en willen vast wat rechtzetten. Maar dat gaan wij niet laten gebeuren. Wij hebben er ontzettend veel zin in, ook omdat we de laatste weken veel beter zijn na een matig begin van de competitie."

Niet in de beste fase

Vitesse heeft al 431 wedstrijden niet meer gescoord, dus een doelpunt moet genoeg zijn voor NEC. "Zo werkt het niet in het voetbal", lacht trainer Rogier Meijer. "Dat ze moeite hebben met scoren, is duidelijk en ook dat dat ze niet in de beste fase zitten. Alleen weet iedereen dat deze wedstrijden op zich staan en niet zomaar lopen als je vooraf voorspelt."
Vorig seizoen won Vitesse met 4-1 in De Goffert. "Nu is het een totaal andere situatie met andere spelers, dus terugkijken heeft niet zoveel zin. Maar we nemen er wel dingen van mee. We richten ons vooral op onszelf. Ik heb een goed gevoel over hoe we als team op het veld staan momenteel."

Jonge doelman

De jonge Robin Roefs staat onder de lat bij NEC. "Ik heb alle vertrouwen in hem, maar het is ook voor hem een speciale wedstrijd. Hij moet ervan genieten en wij moeten hem helpen. Die maak je over het algemeen niet gek. Dat proberen we wel eens, maar dat lukt niet."

Stapjes zetten

Lasse Schöne ziet veel progressie bij NEC. "We hebben een hele nieuwe groep, dus we moesten eerst op elkaar ingespeeld raken. We zijn er nog lang niet, maar we zijn stapjes aan het zetten. We zijn omhoog geklommen en een overwinning is niet alleen belangrijk voor de ranglijst, maar ook zeker voor het gevoel in Nijmegen, om iets om aan de supporters te geven. Ik heb dat wel eens meegemaakt, winnen van Vitesse hier. Dan kun je op water lopen."
Wie is de favoriet in de Gelderse derby?