Sport

Lekker nuilen over de derby: 'Vitesse ligt op z'n reet'

NEC-supporter Jo vreest voor een nederlaag
NEC-supporter Jo vreest voor een nederlaag
NIJMEGEN - Ze komen iedere vrijdagochtend bij elkaar in De Goffert en bespreken dan alle belangrijke zaken van het leven. En vooral hun club NEC. De nuilers, zoals ze bekendstaan, leven nu toe naar de derby van zondag tegen Vitesse.
Ronnie geldt als de grootste optimist. "We winnen met 1-0. Het wordt geen goede wedstrijd, maar een spannende wedstrijd." Ook Hennie verwacht derbywinst. "Ik hoop dat de keeper niet angstig wordt voor deze wedstrijd. Als hij het net zo goed doet als tegen FC Utrecht, dan ben ik dik tevreden. En als we winnen, kan Meijer voor drie jaar bijtekenen."

Kous op de kop

Jan wil niet te vroeg juichen. "Vorig jaar dachten we ook dat we gingen winnen, maar toen kregen we de kous op de kop. Daarom denk ik een gelijkspelletje."

Niet staken

Jo heeft er helemaal geen vertrouwen in. "Dat wordt gewoon 2-0 voor Vitesse. Onze trainer heeft een paar foefjes in huis, maar we verliezen wel. Honderd procent. De zenuwen gieren door je keel. Maar veel belangrijker dan winnen of verliezen vind ik dat het rustig blijft. Dat de supporters zich netjes gedragen. Alsjeblieft niet staken."

Leuke middag voor Nijmegen

Alfred gaat uit van een simpele overwinning. "Als ze ooit een kans hebben om te winnen, is het nu. Want dat hele Vitesse ligt compleet op z'n reet. Dat stelt toch niks meer voor? Ik moet nog zien dat ze de competitie afmaken. Ik denk niet dat ze dat redden. " Jopie gaat uit ook van een overwinning. "Ja, 2-1 voor NEC. Dat wordt een hele leuke middag voor Nijmegen. En Krayenhoff wint ook."