Sport

Politie-inzet bij wielerwedstrijden valt mogelijk weg

Een motoragent tijdens een wielerwedstrijd
Een motoragent tijdens een wielerwedstrijd © Venema Media
ARNHEM - De politie Oost-Nederland voert, samen met de rest van het korps in Nederland, een debat of het nog doorgaat met politiebegeleiding met motoragenten bij wielerwedstrijden. "Daarin zal dan besloten worden welke positie wij gaan innemen."
Een politiewoordvoerder zegt dat in reactie op het nieuws dat politie Noord-Nederland per 1 januari stopt met het begeleiden van wielerevenementen door motoragenten. De politie wil zich daar meer gaan richten op de eigen kerntaken.
Volgens de politie Noord-Nederland is het primair de verantwoordelijkheid van organisatoren en vergunningsverleners van een wielerevenement om veiligheidsmaatregelen te treffen. "Gezien het groeiende werkaanbod moeten we de afweging maken waar we onze mensen inzetten", verklaart plaatsvervangend politiechef Joop de Scheffer het besluit.
Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland is ook betrokken bij de Vereniging Organisatoren van Wielerwedstrijden en is ook voorzitter van district Oost van de wielerbond KNWU. Hij vreest voor het einde van de wegwielersport: