liveblog | 30 september 2023

Boekhoorn bij training NEC • directeur Vitesse wil nieuw elan

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC en Vitesse leven toe naar de Gelderse derby zondag met trainingen met veel vuurwerk. En bij NEC zelfs een Jezus in clubkleuren.
Laatst bijgewerkt: 30 september 2023, 16:05 uur
16:05

Jezus gaat NEC helpen

Op de laatste training van NEC pakten de fans uit met traditioneel vuurwerk, maar ook met een enorme afbeelding van Jezus in de clubkleuren. Algemeen directeur Wilco van Schaik genoot enorm van de sfeeractie. "Indrukwekkend als je ziet wat ze hebben gebouwd. Ik denk dit de spelers ook veel doet."
Marcel Boekhoorn met de spelers en de supporters van NEC
Marcel Boekhoorn met de spelers en de supporters van NEC © Omroep Gelderland
"Er staan weer tweeduizend man en Marcel Boekhoorn staat ook te genieten. Ik vind het elke keer weer indrukwekkend, dit zijn de kriebels voor de derby. Laten we dit koesteren, dit is uniek.
Kijk hier naar de beelden:
Boekhoorn en Jezus op training NEC
16:00

Marcel Boekhoorn bij laatste training NEC

Traditiegetrouw komen de supporters van Vitesse en NEC in grote getale naar de laatste training voor de derby. Daarbij steken ze vuurwerk af om de ploeg nog een hart onder de riem te steken.
Ook vandaag gebeurt dat in Arnhem en Nijmegen. Geldschieter Marcel Boekhoorn moedigde de spelers van NEC aan, want morgen treffen ze in eigen huis aartsrivaal Vitesse.
Marcel Boekhoorn moedigt NEC aan
Marcel Boekhoorn moedigt NEC aan © Broer van den Boom
15:40

NEC claimt geen favorietenrol

Lasse Schöne geeft aanwijzingen
Lasse Schöne geeft aanwijzingen © Omroep Gelderland
Wie is nou de favoriet voor de Gelderse derby van morgenmiddag? Bij NEC zijn ze enigszins bescheiden. "Ik weet niet of wij de favoriet zijn, want ik denk dat zij hier met geslepen messen naartoe komen", zegt aanvoerder Lasse Schöne. ":Zij hebben een slechte reeks achter de rug en willen vast wat rechtzetten. Maar dat gaan wij niet laten gebeuren."
15:30

Directeur Vitesse wil nieuw elan

In zijn wekelijkse update op de clubsite kijkt interim-directeur Peter Rovers namens Vitesse vooruit naar de derby van zondag tegen NEC. "Dit is het ideale moment om het tij te keren", jubelt hij. "Net als vorig seizoen. Ik heb er zin in."
Rovers wijst verder op de noodzaak van professionaliseren bij Vitesse. "Er moet nieuw elan worden toegevoegd. Met name aan de top zijn we dun bezet. Het versterken van de Raad van Commissarissen is daarmee een belangrijk aandachtspunt."
Hij sluit zijn schriftelijke bijdrage als volgt af. 'We staan klaar om door te pakken. Nu is het wachten op goedkeuring van de overname en dan zijn we vertrokken."
15:00

Bijzondere derby voor de doelmannen

Vitesse-doelman Eloy Room
Vitesse-doelman Eloy Room © Omroep Gelderland
Door de blessure van Jasper Cillessen keept Robin Roefs zondag zijn eerste derby namens NEC. En aan de andere kant staat Eloy Room in het doel. Een Nijmeegse doelman in De Goffert, maar onder de lat bij Vitesse.
Kijk hier naar een voorbeschouwing op de Gelderse derby:
Wie is de favoriet in de Gelderse derby?
14:00

Personele problemen Vitesse

Vitesse reist met een flink gehavende selectie af naar de Nijmeegse Goffert voor de clash met NEC. Mathijs Tielemans en Amine Boutrah kunnen nog niet spelen, hoewel Tielemans wel weer op het trainingsveld stond. Nicolas Isimat-Mirin is een twijfelgeval nadat hij niet kon starten tegen FC Twente. Fodé Fofana ligt er waarschijnlijk maanden uit na zijn knieblessure in Enschede.
Vitesse verkeert in een sportieve crisis met vijf nederlagen op rij. NEC is favoriet. "Maar een resultaat in juist deze wedstrijd zal een hoop weer anders maken en doet veel met spelers, club en achterban. Er moet zondag als speler iets extra's in je naar boven komen", zegt trainer Philip Cocu.
Philip Cocu coacht tijdens Twente - Vitesse
Philip Cocu coacht tijdens Twente - Vitesse © Orange Pictures