Sport

Gyan de Regt gelooft in Vitesse: 'Wij gaan winnen van NEC'

Gyan de Regt baalt van weer een nederlaag van Vitesse
Gyan de Regt baalt van weer een nederlaag van Vitesse © Orange Pictures
ARNHEM - Met spanning wordt in Arnhem en Nijmegen uitgekeken naar één van de mooiste affiches in het betaald voetbal: de beladen derby van komende zondag tussen Vitesse en NEC. Talent Gyan de Regt hoopt in De Goffert weer aan de aftrap te staan, net als woensdagavond tegen FC Twente.
Hij werkte zich in De Grolsch Veste een slag in de rondte. Met gemengde gevoelens verdween de 20-jarige aanvaller na afloop in de catacomben. "Ik heb alles gegeven wat ik in me had. De trainer zei ook dat ik goed heb gestreden. Ik kan terugkijken op een prima wedstrijd vind ik, heb veel meters gemaakt en geprobeerd om het team zo goed te helpen met een goal of een assist", vertelde De Regt na het nipte verlies.
Vitesse heeft nu vijf keer op rij verloren. Maar de focus werd donderdag direct weer verlegd naar de volgende wedstrijd. De Regt kent de belangen van de burenruzie. "Dat is zeker een potje, voor alle supporters en de hele club super belangrijk. Maar het gaat vooral om de punten. Die moeten we pakken, want die hebben we heel hard nodig."
De aanvaller heeft er vertrouwen in na de redelijke wedstrijd die Vitesse speelde tegen het sterke FC Twente. Vitesse presteerde naar zijn beperkte mogelijkheden. "We hebben in elk geval veel strijd geleverd. En ook kansen gehad. Het was net niet met ook nog een afgekeurde buitenspelgoal. Zonde", vindt De Regt.

Blessures bij Vitesse

De spoeling is dun bij Vitesse. Mathijs Tielemans en Amine Boutrah zitten in de lappenmand. Kacper Kozlowski was tegen FC Twente nodig op het middenveld waardoor er voorin ruimte kwam voor De Regt als linksbuiten, die ook veel van positie wisselde met Million Manhoef. In Enschede kwam daar nog eens een zware knieblessure van spits Fodé Fofana overheen. Hij is langdurig uitgeschakeld.
De Regt, die woensdagavond zijn eerste basisplek van dit seizoen had, gaat ervan uit dat hij weer mag starten. "Daar moet je altijd van uitgaan. Ik wil dit seizoen zo veel mogelijk minuten maken. Dat is mijn doel. Maar ik weet niet welke keuzes de trainer zal maken."
Onder hoogspanning gaat Vitesse zondag de derby in. De wedstrijd begint om 12.15 uur en is volledig uitverkocht. De Regt is optimistisch. "Ik verwacht natuurlijk dat wij gaan winnen. Zo hoor je er ook in te staan. Ik geloof in ons team. Tegen Twente hebben we een ander Vitesse gezien."
Bekijk een interview met de voetballer:
Gyan de Regt over de aanstaande derby