liveblog | 27 september 2023

KNVB wantrouwt overname Vitesse • Schippers is gestopt

 
Laatst bijgewerkt: 27 september 2023, 16:30 uur
16:30

Vitesse blijft geloven in overname

De overname van Vitesse is na ruim een jaar nog altijd niet rond. De KNVB is nog altijd bezig met meerdere onderzoeken en tot die tijd zit beoogd eigenaar Coley Parry in de wachtkamer. Volgens diverse media is met name de wijze van financieren een struikelblok. Parry werkt deels met externe investeerders, waarvan hij de namen niet openbaar wil maken. En dat zorgt voor wantrouwen bij de voetbalbond.
Coley Parry is nog altijd geen eigenaar van Vitesse.
Coley Parry is nog altijd geen eigenaar van Vitesse. © Omroep Gelderland
Interim-directeur Peter Rovers geeft uitleg. "Coley Parry heeft zelf eerder al aangegeven dat hij – vanwege geheimhoudingsovereenkomsten – niet publiekelijk in kan gaan op de identiteit van op de achtergrond betrokken investeerders in de Common Group. Wel kan ik bevestigen dat Parry zelf 88 procent van de aandelen bezit en 100 procent controle heeft over de dagelijkse bedrijfsvoering."
"De personen die eerder vandaag in de media zijn genoemd hebben geen belang in de Common Group en Vitesse wordt ook geen onderdeel van de genoemde voetbalpiramide met onder andere Aston Villa. Alle informatie met betrekking tot externe financiering van de Common Group is overigens steeds in volledige openheid gedeeld met de KNVB."
12:31

Dafne Schippers beëindigt carrière

Dafne Schippers heeft haar imposante sportcarrière beëindigd. De 31-jarige atlete uit Oosterbeek maakt dat dinsdag zelf bekend via Instagram.
06:15

Wie gaat er scoren bij Vitesse?

Vitesse speelt morgenavond de zware uitwedstrijd tegen FC Twente. De Arnhemmers verloren vier keer op rij en staan op de vijftiende plaats. De grote vraag is wie er gaat scoren bij Vitesse. Het laatste doelpunt was van Marco van Ginkel tegen PSV. Daarna volgden 341 minuten zonder doelpunt.
Marco van Ginkel
Marco van Ginkel © Omroep Gelderland
De afgelopen wedstrijd tegen Sparta schoot Vitesse zelfs niet eens op doel. Million Manhoef, vorig seizoen goed voor negen doelpunten, keert terug van een schorsing. Amine Boutrah viel tegen Sparta geblesseerd uit en Mathijs Tielemans haakte al af in de warming up. Waarschijnlijk ontbreken zij tegen Twente, net als de Zweedse spits Joel Voelkerling Persson, die zijn neus heeft gebroken.
06:10

Ongeneeslijke zieke Tom van Beusekom bezig met boek

Atleet Tom van Beusekom is ongeneeslijk ziek. Hij is bezig om zijn levensverhaal vast te leggen in een boek.
Kijk hier naar de video:
De Dubbele Marathon komt eraan
06:05

Housheer heeft een nieuwe club

Dione Housheer heeft een transfer gemaakt. De 23-jarige handbalster uit Ulft speelde de laatste twee jaar voor het Deense Odense, maar stapt over naar Györ in Hongarije. Housheer is ook een vaste waarde bij Oranje en was bij het laatste EK één van de uitblinkers.
Dione Housheer (links) met Estavana Polman
Dione Housheer (links) met Estavana Polman © Omroep Gelderland
06:00

Estavana Polman terug bij Oranje

Estavana Polman is weer opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenhandbalteam. De ploeg speelt twee wedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Portugal (12 oktober) en Finland (14 oktober). De handbalster uit Arnhem onderging vorige maand een ingreep aan haar rechterknie en sprak de verwachting uit dat ze twee maanden moest revalideren.
Estavana Polman in actie
Estavana Polman in actie © ANP
De speelster van de Roemeense club Rapid Bucuresti herstelt zo voorspoedig, dat ze zich volgende maand mag melden op Papendal voor de voorbereidingen op de interlands.