liveblog | 25 september

Topspeelster voor Dynamo • Urban Track in Arnhem?

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Dynamo heeft zich versterkt met volleybal-international Kirsten Knip. En in Arnhem-Zuid verrijst mogelijk een Urban Track.
Laatst bijgewerkt: 25 september, 21:30 uur
21:30

Polman in handbalploeg voor EK-kwalificatie

Estavana Polman is ondanks een recente knieoperatie opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenhandbalteam voor de komende wedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Portugal (12 oktober) en Finland (14 oktober). Bondscoach Per Johansson heeft ook een plek in de negentienkoppige ploeg ingeruimd voor keepster Tess Wester, die helemaal terug is na haar bevalling.
Polman onderging vorige maand een ingreep aan haar rechterknie en sprak de verwachting uit dat ze twee maanden moest revalideren. De speelster van de Roemeense club Rapid Bucuresti herstelt zo voorspoedig, dat ze zich volgende maand mag melden op Papendal voor de voorbereidingen op de interlands. Ook Larissa Nusser is hersteld van een zware knieblessure en maakt deel uit van de groep.
20:01

Mogelijk Urban Track in Arnhem-Zuid

In Arnhem-Zuid komt mogelijk een Urban Track. Eén van de initiatiefnemers is de Arnhemse atleet Frank Futselaar. "Een hardloop-faciliteit voor alle Arnhemmers. Het is nu een zandvlakte. Het bestemmingsplan is goedgekeurd en het gebied kan nu ontwikkeld worden. Het zal voor het grootste gedeelte worden teruggegeven aan de natuur. Er wordt een geul gegraven waardoor de Rijn meer ruimte krijgt."
Frank Futselaar op het begoogde terrein van de Urban Track
Frank Futselaar op het begoogde terrein van de Urban Track © Omroep Gelderland
"Het gaat in harmonie met de natuur. Het wordt een tweebaans atletiekbaan, waar bomen langs komen. Je krijgt de ervaring dat je in de natuur loopt, maar dan wel op een goede ondergrond."
Mogelijk Urban Track aan de oevers van de Rijn
19:45

Dynamo haalt topspeelster Knip

Dynamo heeft een enorme slag geslagen op de transfermarkt met het binnenhalen van Kirsten Knip, die dus gaat volleyballen in haar woonplaats Apeldoorn Als ze terugkeert uit China, waar zij met het Nederlands team het Olympisch kwalificatietoernooi afwerkte, zal de 31-jarige Oranje-libero zich in de Draisma Dynamo Arena melden.
Kirsten Knip
Kirsten Knip © Dynamo
"Ik ben heel blij en enthousiast dat ik dit seizoen in combinatie met Papendal bij Draisma Dynamo kan aansluiten. Werken met jonge meiden en hen mijn ervaring overbrengen is iets wat ik leuk vind en wat me goed ligt. Ik heb er dus enorm veel zin in om lekker samen aan de bak te gaan."
19:40

Goud en zilver voor broers Tulen

Tristan Tulen van de Arnhemse schermvereniging Scaramouche heeft goud gehaald op het FIE Satelliet Toernooi in Belgrado. Hij versloeg in de finale zijn broer Rafaël, eveneens lid van Scaramouche.
Sterspeler Tristan Tulen van Scaramouche
Sterspeler Tristan Tulen van Scaramouche © Omroep Gelderland
De broers maakten op het toernooi deel uit van de Nederlandse delegatie en kwamen elkaar in de finale tegen. Tristan Tulen was uiteindelijk met 15-11 te sterk voor zijn broer.
De uitslag van dit toernooi telt mee voor de FIE ranglijst en is daarmee belangrijk voor de plaatsing voor de Olympische Spelen van volgend jaar.
19:33

Emma Oosterwegel naar de Spelen

Emma Oosterwegel
Emma Oosterwegel © ANP
Emma Oosterwegel uit Arnhem is er volgend jaar bij op de Olympische Spelen in Parijs. In het Franse Talence voldeed de huisgenote van Femke Bol aan de Olympische limiet op de zevenkamp met een puntentotaal van 6495 punten. Daarmee werd ze ook winnares in Parijs. Marijke Esselink uit Meddo eindigde op de vijfde plaats.
Oosterwegel was er ook bij op de Spelen in 2021 in Tokio en daar pakte ze brons. Anouk Vetter uit Arnhem haalde daar zilver.
19:20

Twee nationale titels voor Xandra Velzeboer

Xandra Velzeboer uit Culemborg heeft bij het NK Shorttrack goud veroverd op de 1000 en de 1500 meter. Op de 500 meter haalde ze zilver. Haar jongere zus Michelle was goed voor brons op de 500 en 1500 meter.
Xandra (links) en Michelle Velzeboer.
Xandra (links) en Michelle Velzeboer. © ANP