Sport

Zusjes Velzeboer klaar voor seizoen: 'Nog bijna elk weekend in Culemborg'

Xandra (links) en Michelle Velzeboer.
Xandra (links) en Michelle Velzeboer. © ANP
HEERENVEEN - De temperatuur daalt en het wordt vroeger donker. Dat betekent maar één ding: de winter komt eraan. En met de winter gaat ook het schaatsseizoen weer van start. Dat is de belangrijkste tijd van het jaar voor de shorttrackzusjes Xandra en Michelle Velzeboer uit Culemborg. Bovendien is dit het eerste seizoen met Xandra als tweevoudig wereldkampioen, een grote naam in het shorttrack. Zijn de zussen klaar voor het komende jaar?
Verslaggever Jeroen Mäkel zoekt Xandra (22) en Michelle (20) op in de Heerenveense schaatstempel Thialf. Wat verwachten ze van dit seizoen? Hoe beleven ze de topsport samen en wat leren ze van elkaar?
Zusjes Velzeboer zijn allebei shorttracksters

Van de zussen is Xandra het bekendst bij het grote publiek. In maart van dit jaar wist ze in Zuid-Korea wereldtitel te veroveren op de 500 en 1000 meter. Een jaar eerder wist ze de titel op de 500 meter ook al te grijpen. Ze pakte in Beijing Olympisch goud op de 3000 meter estafette. Zo rijgt ze de gouden medailles aaneen. Michelle Velzeboer maakte vorig seizoen voor het eerst haar opwachting bij de senioren.