liveblog | 14 september

Büttner weer met masker • NEC verhuurt Marques

In dit sportblog lees je alles over de Gelderse sport. De Graafschap kampt met flinke problemen in de aanval en NEC verhuurt de overbodige spits Pedro Marques.
Laatst bijgewerkt: 14 september, 18:30 uur
18:30

NEC verhuurt overbodige spits Marques

NEC heeft Pedro Marques verhuurd aan het Cypriotische Apollon Limassol. De spits had bij de Nijmeegse clubs weinig perspectief op speeltijd meer na de komst van Koki Ogawa en Bas Dost.
De 25-jarige Portugees kwam vorige zomer naar NEC en gold aanvankelijk als eerste spits. Maar daarna werd hij een soort supersub achter Nany Dimata. Marques voldeed nog wel in die rol, want hij scoorde louter als invaller in totaal zes doelpunten.
Eerder kwam hij uit voor FC Dordrecht en FC Den Bosch. Hij stond lange tijd onder contract bij Sporting Lissabon, maar daar kwam hij nooit uit voor het eerste elftal.
Pedro Marques
Pedro Marques © Omroep Gelderland
13:30

De Graafschap heeft een te laag rendement

Jan Vreman
Jan Vreman © Omroep Gelderland
De Graafschap heeft na vier maar vier punten en scoorde slechts twee keer. "Qua veldspel ben ik niet ontevreden, maar het is onvoldoende qua resultaten", erkent trainer Jan Vreman. "Jong PSV is individueel heel sterk. Het zal cruciaal zijn om in de duels te komen."
Kijk hier naar beelden van de training van De Graafschap:
De Graafschap vergat zichzelf vaak te belonen dit seizoen
12:00

Problemen in aanval De Graafschap

De Graafschap kampt met flinke problemen in de aanval voor de wedstrijd morgenavond uit tegen Jong PSV. Mimoun Mahi is geblesseerd en Simon Colyn ontbreekt na zijn rode kaart tegen VVV vanwege een schorsing. En Blnd Hassan heeft deze week nog een interland gespeeld met Jong Irak.
Basar Önal en David Flakus Bosilj zullen zonder meer spelen. En mogelijk krijgt Giovanni Büttner, die op amateurbasis uitkomt voor De Graafschap, een basisplek als rechtsbuiten. Zijn neef Alexander is er zeker bij. Hij brak drie weken geleden zijn neus en trainde met en zonder masker. "Maar in de wedstrijd met masker", verklaart trainer Jan Vreman.
Alexander Büttner met zijn masker
Alexander Büttner met zijn masker © Omroep Gelderland
11:00

De Graafschap is wat later

08:50

Opnieuw gedoe bij Vitesse

Vitesse is nog steeds niet uit de problemen, zo meldt De Telegraaf. De licentiecommissie van de KNVB doet zo lang over de goedkeuring van de mogelijke overname door de Common Group, dat de ING nu met Vitesse om tafel wil.
De ING is huisbankier van de club en wil meer inzicht in de financiële situatie van Vitesse. De bank wil onder meer weten wat over is van eventuele Russische connecties. De bank heeft om meerdere informatieverzoeken gevraagd en houdt daarom een bijeenkomst.
Volgens De Telegraaf is het risico dat de ING de samenwerking opzegt reëel. Wat zou betekenen dat Vitesse geen bankrekening heeft en de toekomst van de club dus weer in gevaar is. Het is niet duidelijk of er zomaar een opvolger gevonden kan worden. De uitkomst van het KNVB-onderzoek zou volgens de krant uitkomst kunnen bieden. Maar het is niet duidelijk wanneer dat komt.
Volgens De Telegraaf wil Vitesse niet reageren.
06:00

Sano mag spelen voor NEC

NEC kan beschikken over de Japanner Kodai Sano. De 19-jarige aanvaller is speelgerechtigd en kan deel uitmaken van de selectie tegen PSV zaterdag.
Kodai Sano
Kodai Sano © Omroep Gelderland
Sano kwam over van Fagiano Okayama en is voor vijf jaar vastgelegd door NEC. Vorige week deed hij al mee in een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag en daarin scoorde hij direct.