Sport

Moeder zwaait Annemiek van Vleuten uit: 'Het is echt de laatste keer'

De moeder en overige familie van Annemiek van Vleuten zwaaien met zelfgemaakte vlaggetjes de wielrenster uit.
De moeder en overige familie van Annemiek van Vleuten zwaaien met zelfgemaakte vlaggetjes de wielrenster uit. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het was zondag echt de allerlaatste rit voor wielrenster Annemiek van Vleuten tijdens de laatste etappe van de Simac Ladies Tour. Fans, kennissen, vrienden en familie waren aanwezig om Annemiek uit te zwaaien.
De familie van Annemiek staat met vlaggetjes langs de kant te zwaaien. "Gemaakt door een nicht", vertelt de moeder van Annemiek. "Het is echt de laatste keer nu, dus we moeten toch wat leuks verzinnen". "Om dan afscheid te mogen nemen in de regio waar ze steeds heeft getraind is echt leuk voor Annemiek", aldus haar moeder.
Zo sluit Annemiek na 15 jaar haar carrière als profwielrenster af. Ondanks die mijlpaal staat ze er niet met veel emotie. Annemiek: "Ik sta hier niet heel anders dan anders, het komt nog niet echt binnen denk ik."
"Die emotie komt nog wel, dat komt later", aldus haar moeder. "We gaan er nu vooral een leuk feestje van maken met familie en vrienden."