liveblog | 3 september

Vitesse kansloos tegen AZ • Net niet voor Van Dam

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse kwam er niet aan te pas tegen AZ en Anne van Dam was heel dicht bij winst in het Iers Open.
Laatst bijgewerkt: 3 september, 19:51 uur
zondag 3 september
19:51

Van Duivenbooden verlaat Vitesse

Aanvaller Simon van Duivenbooden vertrekt op huurbasis naar Patro Eisden Maasmechelen. Bij de Vlaamse club, van de beoogde nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse de Common Group, tekent Van Duivenbooden tot medio 2024. De 21-jarige spits uit Uithoorn was bezig aan zijn tweede periode bij Vitesse.
19:05

Pinto blij met debuut, niet met spel

Mica Pinto maakte zijn debuut voor Vitesse tegen AZ. Maar het werd een kansloze 2-0 nederlaag. "AZ was inderdaad sterk, maar wij moeten beter kunnen. Dat hebben we tegen PSV ook laten zien. Als team kunnen wij wel meer brengen.Alleen voor rust kwamen we een paar keer onder hun druk uit. We kunnen niet zeggen dat we een gelijkspel verdienden."
Mica Pinto speelde eindelijk weer een wedstrijd
Mica Pinto speelde eindelijk weer een wedstrijd © Omroep Gelderland
Pinto was wel blij dat hij weer op het veld stond. "Ik heb het echt gemist. Het was een tijdje geleden. Ik moet nog wat fitter wordt. We hebben nu interland-break, dan kan ik ook nog wat minuten maken", zegt de Luxemburgse linksback, die zeven talen spreekt.
Kijk hier naar de reacties van Mica Pinto en Eloy Room na Vitesse-AZ:
Vitesse kansloos tegen AZ
19:00

Anne van Dam wint net niet

Golfster Anne van Dam uit Arnhem heeft net naast de zege gegrepen in het Iers Open. Ze ging na de derde dag aan kop met een voorsprong van drie slagen op de Zweedse Lisa Pettersson. Die raakte ze op de slotdag echter kwijt en uit het achterveld kwam Sönderby met een geweldige ronde van -10 opzetten. Met zijn drieën gingen ze de play-off op hole 18 in. Daarop begonnen Sönderby en Van Dam uitstekend, maar het putten verging de Deense beter.
Voor Van Dam ging het voor het afslaan van de play-off al mis. Al haar clubs vielen op de grond toen de tas in de buggy waarin ze reed was blijven hangen achter een koord. De driver voor haar afslag raakte beschadigd, waardoor ze die niet kon gebruiken. Toen Van Dam zag dat het zoeken naar een onderdeel op niets uit zou lopen, gaf ze aan de hole gewoon te willen spelen, maar met een andere club. Van Dam blijft zo op zeven toernooizeges staan. Haar laatste overwinning dateert uit 2019.
18:40

Vitesse kansloos tegen AZ

Vitesse heeft het zwaar tegen AZ
Vitesse heeft het zwaar tegen AZ © Omroep Gelderland
Vitesse kwam er volstrekt niet aan te pas tegen AZ. De Alkmaarders wonnen in GelreDome met 2-0 en het was louter aan doelman Eloy Room te danken dat de score niet veel hoger opliep.
12:35

Vitesse heeft beet

Met Fodé Fofana heeft Vitesse de laatste aanwinst van deze zomer binnen. De 20-jarige aanvaller wordt gehuurd van PSV. Hij komt met een optie tot koop.
12:15

Arensman: 'Nog geluk gehad'

Thymen Arensman uit Beesd heeft aan zijn zware val in de Ronde van Spanje geen breuken overgehouden. De Nederlander van wielerploeg Ineos Grenadiers ging vrijdag kort voor het einde van de zevende etappe hard onderuit en moest naar het ziekenhuis. "Het was best eng, ik ben een paar uur helemaal kwijt", meldde Arensman zaterdag op een door zijn ploeg verspreid filmpje.
Arensman verscheen zwaar gehavend met een brace om zijn nek voor de camera in het hotel waar zijn ploeg verbleef. "Ik heb niets gebroken, denk ik. Maar ik ben niet meer zo knap", zei hij met een flauwe glimlach. "Ik mis een tand en mijn nek doet zeer. Ook mijn oog ziet er niet uit. Eigenlijk doet mijn hele lichaam zeer. Mijn hoofd ook, dus ik moet rustig aandoen."
Arensman (23) herinnerde zich weinig van het ongeval. "Ik weet in ieder geval wel dat ik geluk heb gehad. Dit had veel erger kunnen aflopen. Zonder helm had ik hier waarschijnlijk niet gestaan. Mijn vriendin is nu hier en we reizen vandaag nog af naar Nederland."
Arensman stond 24e in het algemeen klassement. Vorig jaar sloot hij de Vuelta nog af als zesde.