liveblog | 30 augustus 2023

NEC grijpt naast Wålemark • Nageeye naar marathon New York

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse haalt opnieuw een aanvaller en snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem komt tot maart niet meer in actie na een crash.
Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2023, 23:33 uur
23:33

Nageeye loopt marathon van New York

Atleet Abdi Nageeye loopt in november voor de derde keer op rij de marathon van New York. Dat laat hij weten op X. "Op de wereldkampioenschappen heb ik mijn doel niet behaald. Ik doe mijn best ervan te leren, het te laten gaan en verder te gaan."
Nageeye moest opgeven tijdens de marathon op het WK Atletiek, omdat hij lichamelijke problemen had. Hij wist niet precies waaraan het heeft gelegen. "Ik ben goed opgestaan, heb goed ontbeten, ik voelde me goed. Zodra het startschot was gegaan en we begonnen aan de eerste kilometer voelden mijn benen vreemd."
23:32

NEC grijpt naast Zweedse aanvaller

NEC heeft naast de Zweedse aanvaller Patrik Wålemark gegrepen. De 21-jarige voetballer kwam uit voor Feyenoord, maar kon daar niet rekenen op speelminuten. NEC had interesse, maar de vleugelspits kiest voor Heerenveen.
23:31

Vitesse huurt Zweedse spits

Vitesse heeft een spits aan de selectie toegevoegd. De 20-jarige Zweed Joel Voelkerling Persson komt op huurbasis over van de Italiaanse club Lecce. Vitesse heeft de optie hem na dit seizoen te kopen.
“Ik wilde perse een stap zetten die goed zou zijn voor mijn carrière", aldus de Zweed. "De Nederlandse Eredivisie past hier perfect bij en in het bijzonder Vitesse. Spelers krijgen hier de kans zich te ontwikkelen. Dat heeft de club al meermaals bewezen”, stelt de aanvaller. Voelkerling Persson is na Abiola Dauda en Lasse Nilsson de derde Zweedse aanvaller in Arnhemse dienst. “Ik kom uit een voetballend gezin – broer Jakob speelt in de Zweedse Eredivisie – en ben opgegroeid met spelers als Nilsson. Het is mooi dat ik hier in zijn voetsporen kan treden. Ik hoop het hier minstens zo goed te gaan doen.”
Voelkerling Persson stond eerder onder contract bij AS Roma, maar wist daar niet door te breken. Vorig jaar stapte de aanvaller over naar Lecce. In de Serie A kwam hij tot negen invalbeurten vorig seizoen waarin hij niet scoorde.
Voelkerling Persson gaat bij Vitesse met rugnummer 9 spelen.
23:30

Peperkamp geopereerd

De Zelhemse snowboardster Melissa Peperkamp is geopereerd aan haar knie. Dat was nodig nadat ze was gecrasht in een luchtzak, die snowboarders onderaan de piste opvangen als ze niet op tijd kunnen remmen.
Peperkamp scheurde bij de crash haar meniscus. Nu ze geopereerd is moet zes weken rust nemen. Daarna mag ze langzaam gaan opbouwen. In maart hoopt de Achterhoekse weer helemaal terug te zijn. "Ik ben blij dat de rest van mijn knie oké is. Ik kan niet wachten om weer te kunnen snowboarden", zo laat ze op haar Instagrampagina weten.
23:00

Polman thuis na nieuwe knieoperatie

Handbalster Estavana Polman is weer thuis na een nieuwe knieoperatie. In drie jaar tijd had ze drie knieblessures. "Het is pure pech", zegt ze tegen de NOS.
Door de nieuwe operatie is Polman zes tot acht weken uitgeschakeld. Maar het WK komt niet in gevaar, denkt ze. "Tenzij er gekke dingen gebeuren, maar daar moet je niet vanuit gaan. Eerst wil ik terugkomen bij mijn club. Wanneer dat is, zien we wel weer."
Estavana Polman in actie voor Oranje
Estavana Polman in actie voor Oranje © ANP
22:31

Zege voor Arvid de Kleijn

Arvid de Kleijn heeft de vierde en laatste etappe van de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De wielrenner uit Herveld was in Bremen de snelste in de massasprint. Hij versloeg de Duitser Phil Bauhaus, die dit jaar in de Tour meerdere keren in de top drie eindigde.
Arvid de Kleijn zegeviert in Bremen
Arvid de Kleijn zegeviert in Bremen © ANP
De Kleijn is bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij won de semi-klassieker Milaan-Turijn en etappes in Boucles de la Mayenne en de ZLM Tour. Ook werd hij tweede in Veenendaal-Veenendaal.