liveblog | 26 augustus

Hassan grijpt zilver in Boedapest • estafette-race mislukt

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Annemiek van Vleuten heeft de leiding gepakt in de Ronde van Scandinavië, NEC versloeg RKC Waalwijk thuis (3-0) en Sifan Hassan greep zilver op de 5000 meter op het WK atletiek in Boedapest.
Laatst bijgewerkt: 26 augustus, 21:57 uur
zaterdag 26 augustus
21:57

Oranjevrouwen falen in finale

De Oranjevrouwen - met Lieke Klaver en Nadine Visser - hebben zaterdag naast een medaille gegrepen op de 4 x 100 meter estafette op de WK in Boedapest. De laatste wissel verliep niet goed: toen het stokje over moest gaan van Nadine Visser naar Tasa Jiya was Jiya te snel weg - of Visser kon haar niet meer bijbenen. Het goud ging naar de Amerikaanse vrouwen, gevolgd door Jamaica en Groot-Brittannië.
21:07

Hassan naar zilver op 5000 meter

Sifan Hassan heeft zaterdag een zilveren medaille gepakt op de 5000 meter op de WK atletiek in Boedapest. De Arnhemse atlete, die in Hongarije brons pakte op de 1500 meter en ongelukkig ten val kwam op de 10.000 meter, kon winnares Faith Kipyegon op de laatste meters niet meer bijhalen.
In aanloop naar de WK zei Hassan dat ze ook tevreden zou zijn als ze géén medailles zou pakken in Boedapest. "Meer dan mijn uiterste best kan ik niet doen. Als ik dan drie keer vijfde word, ben ik tevreden", sprak Hassan. Op haar eerste afstand, de 10.000 meter, kwam ze een week geleden ten val. Een paar dagen later revancheerde ze zich enigszins door brons te veroveren op de 1500 meter.
Deze zaterdag had de Arnhemse haar zinnen gezet op eremetaal op de 5000 kilometer. Ze begon de finale zuinig en nestelde zich achterin de groep lopers. In de laatste ronde zette ze een opmars in en stootte ze verder naar voren. Met nog een paar honderd meter te gaan lag ze tweede achter Kipyegon, van wie ze ook al concurrentie te duchten had in de halve finale. Toen was Hassan sterker dan de Keniaanse, dit keer lukte dat niet. Een machtige eindsprint mocht niet baten voor Hassan, die als tweede finishte.
Sifan Hassan op het WK in Boedapest.
Sifan Hassan op het WK in Boedapest. © ANP
20:57

NEC naar eerste overwinning

Na drie speelronden heeft NEC eindelijk de eerste zege van dit seizoen in de wacht gesleept. Op eigen veld werd RKC Waalwijk met 3-0 geklopt. Magnus Mattsson werd de gevierde man met twee goals voor de ploeg van trainer Rogier Meijer.
20:16

Ook vrouwen naar finale 4x400

Net als de mannen hebben ook de Nederlandse vrouwen zich zaterdag gekwalificeerd voor de finale van de 4x400 meter op de WK atletiek in Boedapest. Nederland, met Femke Bol uit Arnhem in de gelederen, werd in zijn serie keurig derde in een tijd van 3.23,75 en dat volstond. Zondag lopen de Oranjevrouwen de finale.
De Oranjevrouwen na hun derde plaats op de 4x400 meter.
De Oranjevrouwen na hun derde plaats op de 4x400 meter. © ANP
20:13

Agard naar finale 4x400 meter

De Nederlandse mannen, met Terrence Agard uit Arnhem erbij, hebben zich zaterdag de WK atletiek in Boedapest geplaatst voor de finale van de 4x400 meter. Het Oranjekwartet werd vierde in z'n serie, maar kwalificeerde zich met 3.00,23 als een van de twee snelste verliezers. Bij de WK van vorig jaar haalde Nederland de finale niet.
De Oranjemannen, met Terrence Agard als tweede van links.
De Oranjemannen, met Terrence Agard als tweede van links. © ANP
19:12

NEC op voorsprong

NEC is bezig aan zijn derde wedstrijd van dit seizoen. De Nijmegenaren zijn na dik twintig minuten op voorsprong gekomen door Magnus Mattsson. Een overwinning is hard nodig, na twee nederlagen in de eerste speelronden. De druk op trainer Rogier Meijer neemt toe, dus is NEC er veel aan gelegen nu wel te winnen. Hoe de wedstrijd tegen RKC Waalwijk verloopt, lees je hier.
Magnus Mattsson viert zijn treffer
Magnus Mattsson viert zijn treffer © Omroep Gelderland