liveblog | 23 augustus

Hassan pakt brons • Dost naar NEC

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Sifan Hassan pakte een bronzen medaille op de 1500 meter en NEC wil zich versterken met de transfervrije spits Bas Dost.
Laatst bijgewerkt: 23 augustus, 22:00 uur
22:00

Dost naar NEC

Bas Dost blijft gaat spelen voor NEC, dat meldt de NOS. De 34-jarige spits zat na zijn vertrek bij FC Utrecht nog zonder club. Dost tekent in Nijmegen een contract voor één seizoen.
21:50

Dost op weg naar NEC

Bas Dost in zijn tijd bij FC Utrecht
Bas Dost in zijn tijd bij FC Utrecht © BSR Agency
NEC gaat zich vrijwel zeker versterken met Bas Dost. De 34-jarige spits is momenteel transfervrij. Hij kwam vorig seizoen nog uit voor FC Utrecht.
NEC heeft behoefte aan aanvallende versterking en aan ervaring en dat brengt Dost in ruime mate met zich mee. Hij brak door bij Emmen en speelde daarna ook voor Heracles. Namens Heerenveen werd hij in 2012 topscorer van de eredivisie, mede door een hattrick uit tegen NEC. Vervolgens kwam hij uit voor meerdere clubs in het buitenland, waaronder VfL Wolfsburg en Club Brugge. Ook speelde Dost achttien interlands, voornamelijk als invaller.
21:42

Hassan pakt brons

Sifan Hassan sleept een bronzen medaille uit het vuur op de 1500 meter. De gedoodverfde favoriete Faith Kipyegon uit Kenia is iedereen de baas. De Ethiopische Diribe Welteji eist het zilver voor zich op. En de finale ging zo.
Brons voor Sifan Hassan
21:22

Bol tevreden: even de bochten voelen

Femke Bol zei na afloop dit tegen de NOS:
Femke Bol is door naar de finale 400 meter horden
Femke Bol gaat gracieus over de 400 meter horden.
Femke Bol gaat gracieus over de 400 meter horden. © ANP
20:39

Bol met overmacht door

Femke Bol won haar halve finale op de 400 meter horden met overmacht. Ze kon het zich veroorloven de laatste meters als een 'toerist' uit te lopen. De Arnhemse (23) noteerde een eindtijd van 52,96 seconden.
20:24

Visser is simpel door

Nadine Visser heeft zich ogenschijnlijk soepel geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden. De Nederlands recordhouder eindigde in haar heat als tweede in 12,68 seconden, goed voor de halve finales. En over die eerste race in Boedapest zei ze dit tegen de NOS:
Nadine Visser over haar 100 meter horden
Nadine Visser in actie in haar serie.
Nadine Visser in actie in haar serie. © ANP