Sport

De Graafschapper met de karakteristieke snor overleden

Herman Schutte tijdens zijn surpriseparty vorige maand.
Herman Schutte tijdens zijn surpriseparty vorige maand. © REGIO8
DOETINCHEM - Erelid Herman Schutte van De Graafschap is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij vervulde meer dan veertig jaar allerlei functies bij de Doetinchemse club.
De man met de karakteristieke snor was altijd aanwezig op Stadion De Vijverberg. Hij was jarenlang bestuurslid, was verantwoordelijk voor het veld en speelde ook een prominente rol bij de verbouwing van het stadion in 1999. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Supportersvereniging van De Graafschap.

Kritisch

Schutte was altijd kritisch op zijn eigen club, maar verdedigde De Graafschap naar buiten toe ook weer onvoorwaardelijk. "Het was niet best vanavond, maar maak er toch een mooi stukje van", zei hij tegen journalisten.
In juli kreeg hij nog een surpriseparty op De Vijverberg. "Dit grijpt mij enorm aan", zei Herman, met een shawl van De Graafschap om de nek. "Kijk wat hier allemaal staat. Wat hebben we hier veel bereikt. En wat hier vanmiddag gebeurt, dat kan alleen bij onze club!"

Minuut stilte

Vrijdag bij de thuiswedstrijd tegen FC Emmen zal Herman Schutte worden herdacht met een minuut stilte. Ook speelt De Graafschap dan met rouwbanden.