liveblog | 13 augustus 2023

Laura Smulders zilver op WK • Pech van Vleuten op WK

In dit liveblog vind je alles over de Gelderse sport. Laura Smulders pakte zilver op het WK BMX en NEC blameerde zich tegen Excelsior.
Laatst bijgewerkt: 13 augustus 2023, 18:25 uur
18:25

Lekke band brak Van Vleuten op

Ze hoorde tot de beste wielrensters op het WK, maar vlak voor de laatste rond ging het mis voor Annemiek van Vleuten uit Wageningen. “Daarna heb ik de knop omgezet. Ik dacht: Accepteren die lekke band, nu genieten en zwaaien naar het publiek. Van mijn laatste kilometer heb ik echt genoten. Ik had natuurlijk een lekke band in laatste ronde en daarvoor was ik ook al twee keer gestopt. Dat ik nog terugkwam was een wonder. De laatste keer lukte dat niet meer. Ik kan daarvan balen, want ik zat in een goede situatie met Demi Vollering. Daarom is het doodzonde dat ik lek rijd, maar dat heb ik niet onder controle. Dat kan ik snel accepteren. Van mijn slotronde kreeg ik echt kippenvel.”
17:15

Nuytinck baalt van miskleun NEC

Bram Nutyinck had zich een andere rentree voorgesteld in de eredivisie. Hij verloor met NEC van Excelsior met 4-3 in De Goffert.
NEC-verdediger Bram Nuytinck
NEC-verdediger Bram Nuytinck © Omroep Gelderland
"Dit is een domper, want in de voorbereiding stonden we goed als team. Zo'n eerste wedstrijd is altijd lastig, maar dit was gewoon niet goed. Het spel dat wij willen spelen, met hoog druk zetten en een hoge intensiteit, kwam er niet uit. De organisatie stond niet goed en daarom kregen we ook zo makkelijk tegendoelpunten."
"Het is gewoon jammer, want we hadden echt een goed geval. Excelsior heeft een aardige ploeg, maar wij ook. En wij moeten hier gewoon winnen, maar we kwamen nooit in ons spel. Dit is heel pijnlijk."
17:10

Van Vleuten wordt achtste

De wereldkampioen van 2019 en 2022 eindigt op haar laatste WK als achtste. Ze komt zwaaiend naar het publiek over de finish. Lotte Kopecky uit België volgt haar op als wereldkampioen.
16:48

Einde verhaal voor Van Vleuten

Een ronde voor het einde houdt het op voor Annemiek van Vleuten. De titelverdedigster kreeg materiaalpech en moest van de fiets af. Ze stapt weer op, maar heeft een achterstand van bijna veertig seconden op de favorieten.
16:20

Van Vleuten valt aan op WK

Annemiek van Vleuten rijdt op 32 kilometer van de finish weg bij haar concurrenten op het WK wielrennen in Glasgow. De titelverdedigster uit Wageningen gaat in de achtervolging op de Zwitserse koploper Elise Chabbey. Maar Van Vleuten wordt snel weer teruggehaald, ze laten haar niet zomaar wegrijden op haar laatste WK.
15:10

Laura Smulders zilver op WK

Laura Smulders uit Horssen heeft zondag zilver behaald bij de WK BMX in Glasgow. In een zeer sterk bezette finale moest ze alleen olympisch kampioene Beth Shriever voor zich dulden. Haar zus Merel Smulders werd al in de halve finales uitgeschakeld.
Laura Smulders brak in 2012 door met een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen. Daarna won ze twee wereldtitels en werd ze vier keer Europees kampioen.
Laura Smulders eerder in de halve finales
Laura Smulders eerder in de halve finales © EPA