Sport

Nieuw uitshirt is eerbetoon aan Theo 'Mister Vitesse' Bos

Het uitshirt met de afbeelding van Theo Bos
Het uitshirt met de afbeelding van Theo Bos
ARNHEM - Op de jaarlijkse fandag presenteerde Vitesse zondag het nieuwe uitshirt. Een wit tenue met dunne gele en zwarte banen met achterop een iconisch beeld van 'Mister Vitesse' Theo Bos, die tien jaar geleden overleed.
Het is druk op de jaarlijkse fandag van Vitesse op Papendal, ziet ook middenvelder Marco van Ginkel. "Altijd leuk om te zien dat er veel fans zijn."
Tussen die fans ook veel jonge kinderen die hun voetbalhelden willen ontmoeten. Een handtekening op een papiertje of shirt zou al mooi zijn, een gesigneerde wedstrijdbal is het summum. "Daar zijn deze dagen voor, dat hoort erbij" zegt Van Ginkel. "Dat is ook belangrijk dat de jeugd ook fan is van de club, om zo door te groeien als club. Dat is mooi om te zien."
Vitesse presenteert ook het nieuwe uitshirt. Blikvanger is de gestileerde afbeelding van 'Mister Vitesse' Theo Bos. Van Ginkel mag als eerste het shirt laten zien aan het publiek. "Heel mooi shirt, ziet er mooi uit en inderdaad op de achterkant de nummer vier van Theo Bos net onder de nek. Ziet er mooi uit. Hij is een clubicoon natuurlijk en mooi dat je zo'n man als eerbetoon kan tonen op je shirt."