liveblog | 28 juli 2023

Titel voor Foppen • Vitesse gelijk tegen Frankfurt

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Mike Foppen is Nederlands kampioen geworden op de 5000 meter. En Vitesse speelde gelijk tegen Eintracht Frankfurt.
Laatst bijgewerkt: 28 juli 2023, 20:06 uur
20:06

NEC wint oefenduel

NEC heeft in Overasselt de oefenwedstrijd tegen Al-Taawoun uit Saoedi-Arabië met 3-1 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Magnus Mattsson, Dirk Proper en Daan Maas.
De spelers van NEC vieren een doelpunt
De spelers van NEC vieren een doelpunt © Broer van den Boom
20:00

Zieke Diane van Es start niet op NK

Geen Diane van Es op het NK
Geen Diane van Es op het NK © Omroep Gelderland
Diane van Es uit Arnhem was de topfavoriet voor de 5000 meter op het NK Atletiek in Breda. Ze was ook aanwezig, maar haakte vlak voor de start ziek af. Haar teamgenoot bij het Valley Running Team Jennifer Gulikers uit Ede nam de honneurs waar en dat deed ze met verve, want ze liep vanaf de start op kop. Pas in de laatste 100 meter werd ze ingehaald door Ineke van Koldam, die won. Gulikers moest genoegen nemen met zilver.
Jennifer Gulikers
Jennifer Gulikers © Omroep Gelderland
Haar vriend Mahadi Abdi Ali pakte eerder al brons op de 5000 meter bij de mannen, in de race die Nijmegenaar Mike Foppen won.
19:32

Weer brand bij Orion

Voetbalclub Orion in Nijmegen is opnieuw getroffen door brand. Door waterlekkage ontstond vanochtend kortsluiting in de meterkast. Op 20 mei werd de Nijmeegse club ook getroffen door brand.
Bouwvakkers waren bezig om de schade die die brand had veroorzaakt te herstellen en zij sloegen alarm toen ze brand roken. “Als die bouwvakkers het niet hadden ontdekt, had de schade nog groter kunnen zijn”, zegt clubvoorzitter Tom Smit op de site van Orion.
“Gelukkig is dat niet gebeurd, maar de consequentie is wel dat we niet weten wanneer we weer precies gebruik kunnen maken van de kleedkamers en het licht bij de velden.”
Orion heeft nu een probleem, want de vakmensen die nodig zijn om de meterkast en de bijbehorende installaties te herstellen, zijn tot 14 augustus op vakantie. Ook moet het dak gemaakt worden, want zeer vermoedelijk is daar de waterlekkage ontstaan.
19:00

Titel voor Mike Foppen

Mike Foppen is Nederlands kampioen geworden op de 5000 meter. De atleet uit Nijmegen liep in de beslissende fase op kop en kon in de slotronde weglopen bij zijn overgebleven concurrenten. "Ik kon eigenlijk als favoriet alleen maar verliezen, want iedereen verwacht dat je wint. Maar ik ben blij dat ik de titel weer naar Nijmegen heb gehaald."
Mike Foppen voert het veld aan
Mike Foppen voert het veld aan © Omroep Gelderland
Foppen kent een uitstekend seizoen met onder meer een Nederlands record op de 5000 meter. Toen liep hij nog met een snor. "Ik had even een snor laten staan. De kracht zat in de snor", lacht Foppen ."Ik vind het altijd wel leuk om me uit te spreken met mijn uiterlijk. Ik heb altijd al die hoofdband, daar heeft iedereen het ook steeds weer over. Kijken wat ik nu weer kan verzinnen."
18:25

De Graafschap verliest van FC Groningen

De Graafschap heeft met een B-elftal een oefenduel tegen FC Groningen met 1-0 verloren. Morgen komt de eerste keus van de Superboeren in actie uit tegen het Duitse MSV Duisburg.
18:20

Van Vleuten naar derde plaats

Een goede dag voor Annemiek van Vleuten in de Tour. Ze steeg van de vijfde naar de derde plaats in het algemeen klassement en gaat het zware slotweekend in met twaalf seconden voorsprong op haar grote rivale Demi Vollering. Emma Norsgaard uit de ploeg van Van Vleuten won de etappe.