Sport

Vitesse sluit clubicoon Room na zes jaar weer in de armen

Room tijdens een van zijn laatste wedstrijden voor Vitesse.
Room tijdens een van zijn laatste wedstrijden voor Vitesse. © ANP
ARNHEM - Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel geworden: doelman Eloy Room is neergestreken op zijn oude nest. Hij komt transfervrij over vanuit de Verenigde Staten. "Het is geweldig om hier terug te komen. Vitesse en haar supporters hebben een speciaal plekje in mijn hart."
De 34-jarige keeper heeft, na een contractontbinding bij het Amerikaanse Columbus Crew, een contract tot medio 2025 getekend in Arnhem. Daar waar hij ruim zes jaar geleden de KNVB Beker wist te winnen.
Met Room wordt er een zeer goede bekende in de armen gesloten. De keeper heeft al vijftien Vitesse-jaren achter zijn naam staan. De Gelderlander keepte eerst zes seizoenen in de academie en was daarna negen jaar lang contractspeler in Arnhem.

Bekerwinst

Het hoogtepunt van deze periode springt er duidelijk bovenuit: de winst van de KNVB Beker op 30 april 2017. Room hield op deze historische dag in De Kuip zijn doel schoon tegen AZ, waardoor twee goals van Ricky van Wolfswinkel genoeg waren voor de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis. Het was zonder twijfel de bijzonderste van de in totaal 155 Vitesse-wedstrijden van Room, die in 2015 ook nog in twee Europese duels onder de lat stond.

Drie aankopen op één dag

Na Kacper Kozlowski en Saïd Hamulić is Room al de derde aanwinst van deze dinsdag. Eerder werden ook al Mathijs Tielemans en Amine Boutrah aangetrokken. Technisch directeur Benjamin Schmedes: “We hebben een aantal mooie mogelijkheden benut, waardoor de selectie steeds meer vorm krijgt. Met het Oostenrijkse trainingskamp in aantocht is dat een belangrijke ontwikkeling.”