Sport

Daar is 'ie weer, Jan Vreman: 'Hij is een soort verlosser'

De Graafschap-trainer Jan Vreman
De Graafschap-trainer Jan Vreman © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Jan Vreman is terug als hoofdtrainer van De Graafschap. Maandagavond leidde hij de eerste training van het nieuwe seizoen, nadat hij onlangs te horen kreeg dat hij de nieuwe coach is. Dat is al voor de derde keer dat het clubicoon de leiding krijgt. En iedere supporter lijkt daar uiterst tevreden mee.
Hij is nuchter als altijd, maar staat vooral met een grote glimlach op het trainingsveld. "Het was ook weer leuk om te doen. Iedereen is enthousiast en er stonden veel mensen rond het veld. Dat is lekker. Dat ik veel aan het lachen ben, is een goed teken", zei de trainer na de eerste training.
De supporters lachen ook als de naam Jan Vreman valt. "Ja, alweer Jan Vreman. Maar we hebben er groot vertrouwen in dat het nu goed gaat komen met de club. We hopen op play-offs om promotie en misschien ook wel op promotie", zegt een vrouwelijke fan die blij is dat ze voor het clubicoon hebben gekozen. "Het is goed dat er voor iemand van de club is gekozen. We moesten niet weer een dure trainer aanschaffen."

'Beter dan Poldervaart'

En dat vinden andere supporters ook. "Ik vind het een hele goede keuze. Vreman is beter dan Poldervaart. We hadden hem misschien eerder moeten halen, dan hadden we meer punten gepakt. Met Jan Vreman is De Graafschap al eens gepromoveerd. Maar dat wordt dit jaar wel wat lastiger verwacht ik. De play-offs zijn haalbaar, maar meer ook niet", zegt een man gehuld in een trainingsjas van de Achterhoekse club.
Lovende reacties op terugkeer Jan Vreman
En een supporter met De Graafschap-klompen en sjaal bevestigt de woorden van de andere supporters. "We kijken allemaal uit naar het nieuwe seizoen. Dat Jan Vreman nu de coach is, is heel goed. De cirkel is weer rond. Hij is een man van de club weet hoe het voetbal hier moet en heeft een echt superboerenhart. Hij is een beetje een verlosser. Hij gaat ons naar de eredivisie bregen, daar heb ik 200 procent vertrouwen in."

'Nog meer reacties gewenst'

Als de kersverse hoofdtrainer voor onze camera verschijnt, glipt er nog een supporter binnendoor die hem nog een brief overhandigt. "Er komen echt veel supporters naar mij toe. Ik krijg echt veel reacties. Maar het hadden er misschien nog meer moeten zijn. Dan wordt het dit jaar nog makkelijker, want dan weet ik zeker dat iedereen erachter staat."
Overigens wil de Gendringenaar nog wel op de rem trappen. "Ik vind het leuk al die reacties, dat geeft vertrouwen. Maar iedereen wordt afgerekend op resultaten. Ik hoop ook dat het goed gaat komen, daar gaan we alles aan doen. Maar daar heb je geen zekerheid voor."