liveblog | 24 juni

Merel Smulders zesde • prijs voor Büttner

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport.
Laatst bijgewerkt: 24 juni, 20:58 uur
20:58

Mooiste doelpunt op naam van Büttner

De Graafschap-verdediger Alexander Büttner maakte afgelopen jaargang het mooiste doelpunt van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. ESPN riep zijn geweldige goal in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch uit tot fraaiste doelpunt in het seizoen 2022/23. Na bijna een kwartier spelen schoot Büttner de bal uit een pass van Jeffry Fortes onverwacht binnen achter doelman Wouter van der Steen.
"Ik zag dat niemand mee was naar voren en dat de keeper gokte om naar voren te komen. Ik raak die bal met de binnenkant van mijn wreef en hij vliegt er fantastisch in. Het was niet makkelijk, maar ik denk dat het een wereldgoal is. Als je het niet probeert, lukt het ook niet", zei Büttner er na afloop over.
Kijk het doelpunt hier nog eens terug:
20:53

Zussen Smulders tweede en derde

Laura (29) en Merel (25) Smulders hebben zaterdag zilver en brons veroverd tijdens de derde wereldbekerwedstrijd BMX'en van dit seizoen op Papendal. De zussen uit Wijchen en Nijmegen moesten alleen Saya Sakakibara voorlaten in de finale.
Na drie van de tien wereldbekerwedstrijden van dit seizoen voert Sakakibara het klassement aan, gevolgd door Laura en Merel Smulders. Zondag volgt nog een wereldbekerwedstrijd op Papendal, de vierde van dit seizoen.
Merel Smulders in actie tijdens een eerdere wedstrijd.
Merel Smulders in actie tijdens een eerdere wedstrijd. © ANP
17:16

Van Vleuten naast het podium

Annemiek van Vleuten heeft zaterdag geen rol van betekenis kunnen spelen tijdens de wegrace op het NK wielrennen. De 40-jarige Wageningse eindigde naast het podium in de race van 153,1 kilometer van Sittard naar Geleen. De winst ging naar Demi Vollering, die eerder dit jaar ook al de Strade Bianche, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl op haar naam wist te schrijven. Achter Vollering finishten Lorena Wiebes en Marianne Vos, gevolgd door Van Vleuten.
17:15

Merel Smulders zesde

Gister haalde Merel Smulders uit Horssen nog een podiumplek met haar zus Laura op de World Cup BMX op Papendal, vandaag kwam ze niet dichtbij het podium. Laura Smulders werd uitgeschakeld in de halve finale. Merel kwam niet verder dan de zesde plek in de finale.
17:13

Visser tweede op EK

Nadine Visser is zaterdag als tweede geëindigd op de 100 meter horden tijdens het EK voor landenteams. De Arnhemse finishte met een tijd van 12,81 vlak achter winnares Pia Skrzyszowska uit Polen, die de afstand in 12,77 aflegde. Een jaar geleden was Skrzyszowska ook de beste op de 100 meter horden en finishte Visser op de vierde plaats.
Nadine Visser in actie tijdens een eerdere wedstrijd.
Nadine Visser in actie tijdens een eerdere wedstrijd. © ANP