liveblog | 20 juni

Tannane op weg naar Qatar • actievere rol Hiddink

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Oussama Tannane lijkt te kiezen voor een avontuur in Qatar En Guus Hiddink krijgt actievere rol bij De Graafschap.
Laatst bijgewerkt: 20 juni, 22:05 uur
22:05

Oussama Tannane op weg naar Qatar

Oussama Tannane lijkt NEC na een seizoen te verlaten. Volgens de Telegraaf en Voetbal International vertrekt hij naar Umm Salal in Qatar.
De Telegraaf schrijft dat de spelmaker in Qatar is om een medische keuring te ondergaan. Als dat goed gaat, tekent hij een contract voor twee seizoenen bij Umm Salal.
Dat moet dan wel een transfersom voor de 29-jarige Tannane betalen, want hij heeft nog een contract voor een jaar bij de Nijmeegse club.
Oussama Tannane in duel met Navarone Foor
Oussama Tannane in duel met Navarone Foor © ANP
22:04

Hiddink pakt actieve rol bij zoekend De Graafschap

Technisch manager Peter Bijvelds ziet de grootste noodzaak voor versterkingen bij De Graafschap op de 10-positie en de vleugels, meldt mediapartner REGIO8. Nu de financiële toekomst is geborgd, is er de Doetinchemse voetbalclub na een teleurstellend seizoen veel aan gelegen om te presteren. Met welke trainer dat gebeurt, moet voor het einde van de maand duidelijk zijn, waarbij Guus Hiddink als nieuw lid van het klankbord belangrijk is.
Guus Hiddnk
Guus Hiddnk © Maurice van Steen
22:03

Vitesse haalt Tielemans

Vitesse heeft Mathijs Tielemans (21) van PSV overgenomen. De middenvelder heeft in Arnhem een contract tot 2026 getekend. Tielemans is de eerste aanwinst voor het komende seizoen. De 21-jarige speelt sinds 2010 voor PSV en de laatste jaren kwam hij tot 77 officiële wedstrijden bij het beloftenteam van de Eindhovenaren. Afgelopen seizoen maakte hij daar grote indruk en kam hij in het 'elftal van het jaar' terecht.
Technisch directeur Benjamin Schmedes is zeer verheugd met het aantrekken van Tielemans: “Mathijs is een echte buitenkans voor ons. Met zijn jonge leeftijd, talent en stormachtige ontwikkeling hebben we een uitstekende eerste slag op de transfermarkt geslagen”, aldus Schmedes.
Matthijs Tielemans.
Matthijs Tielemans. © ANP
22:01

Alle seizoenkaarten van NEC uitverkocht

NEC kan komend seizoen elke thuiswedstrijd rekenen op een uitverkocht huis. Alle seizoenkaarten zijn uitverkocht.
Eerder verlengden ruim 96 procent van de seizoenkaarthouders van vorig seizoen hun kaart. Afgelopen week kochten ruim 3000 supporters die op de wachtlijst stonden ook een seizoenkaart.
Wel is het zo dat supporters met een seizoenkaart die niet naar een wedstrijd gaan, hun ticket kunnen verkopen aan fans zonder seizoenkaart.
Het Goffertstadion zit volgend seizoen elk duel vol
Het Goffertstadion zit volgend seizoen elk duel vol © Broer van den Boom
22:00

EK-limiet Van Heerikhuize

Celine van Heerikhuize uit Wekerom heeft op de Next Generation Athletics in Nijmegen een EK-20-limiet gelopen op de 800 meter. Zij liep een tijd van 2.06.47 en daarmee toverde ze een grote glimlach op haar gezicht. Ook Sarah Peerik uit Zutphen liep een hele goede tijd. Met 2.05.85 liep ze een persoonlijk record. Tess van Randtwijk uit Apeldoorn kon met 4.45 op de 1500 meter geen hoge ogen gooien, ze werd vierde. Bregje Sloot uit Lobith werd op de 800 meter senioren tweede in een tijd van 2.04.37, daarmee eindigde ze net achter de Botswaanse Oratile Nowe. Yasmine Abbes uit Nijmegen werd op de 1500 meter -23 jaar tweede. Zij liep een tijd van 4,17.98 en liep daarmee ook een EK-limiet.
20:35

Is Skye de nieuwe Anky van Grunsven?

Als we Anky van Grunsven zeggen, dan gaat er bij jou vast een lichtje branden. Maar als we het over Skye Morssinkhof hebben? Waarschijnlijk niet. Maar zij kwam deze week met honderden andere ruiters in actie tijdens Outdoor Gelderland, om te showen dat de Hierdense misschien wel net zo'n grote naam kan worden in de paardensport.
Skye Morssinkhof
Skye Morssinkhof © Omroep Gelderland