liveblog | 13 juni

Jurjus naar FC Groningen • Roelofsen geen hoofdtrainer De Graafschap

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bart van Nunen won de Liemerse Landloop en NEC-doelman Jasper Cillessen is nog altijd in beeld voor Oranje.
Laatst bijgewerkt: 13 juni, 20:55 uur
20:55

Hidde Jurjus kiest voor FC Groningen

Hidde Jurjus verlaat De Graafschap. De 29-jarige keeper gaat naar FC Groningen.
Jurjus had al eerder laten weten dat hij niet tevreden was met de nieuwe aanbieding van De Graafschap.
De doelman doorliep de gehele jeugdopleiding van de Doetinchemse club en maakte vervolgens zijn debuut in het eerste. PSV trok hem aan, waarna hij werd verhuurd aan FC Uerdingen en De Graafschap. In de afgelopen twee seizoenen miste hij maar een competitieduel bij de Superboeren.
Hidde Jurjus
Hidde Jurjus © Omroep Gelderland
20:54

Roelofsen geen hoofdtrainer De Graafschap

De Graafschap heeft een kandidaat weg moeten strepen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Richard Roelofsen heeft besloten om hoofd scouting te worden en de komende jaren talenten persoonlijk te begeleiden. Clubicoon Jan Vreman is nog wel in beeld.
Roelofsen kiest voor rol als hoofd scout bij De Graafschap
Roelofsen kiest voor rol als hoofd scout bij De Graafschap © Orange Pictures
20:53

NEC legt Kevin Kers vast

Jeugdspeler Kevin Kers heeft dinsdag zijn eerste profcontract bij NEC getekend. Dat verbindt hem voor twee jaar aan de NEC Voetbalacademie.
De 17-jarige aanvaller komt uit voor NEC onder 18 en wordt klaargestoomd voor het eerste elftal.
De in Frankrijk geboren Kers speelt al sinds zijn 12e bij de voetbalacademie van NEC.
20:52

De Graafschap moet vakken leeglaten

Een deel van de fanatieke aanhang van De Graafschap kan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet in het stadion bekijken. De vakken 15 en 16 op de zogenoemde tribune 'Spinnekop', achter een van de doelen, moeten van de KNVB voor straf leeg blijven.
Supporters van De Graafschap staken begin maart in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker vuurwerk af. Ook gooiden ze voorwerpen op het veld.
"We hadden ook nog een voorwaardelijke straf openstaan, naar aanleiding van het thuisduel met NAC Breda van afgelopen seizoen. De nu voorgelegde straf is lager dan de straf die geëist zal worden tijdens een arbitragezaak", aldus directeur algemene zaken Michael Ogubai. "De aanklager ziet daarnaast af van verdere vervolging als we deze schikking accepteren. Wel vinden we het jammer dat er collectief gestraft blijft worden. Er worden nu mensen de dupe van handelingen door andere personen, waar zij zelf niets aan kunnen doen."
20:51

Peter Bosz gepresenteerd

PSV heeft Apeldoorner Peter Bosz gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Hij tekent voor drie seizoenen in Eindhoven. Bosz was in Gelderland eerder trainer van AGOVV en Vitesse.
Peter Bosz bij een bos.
Peter Bosz bij een bos. © ANP
20:50

Lisa Kruger pakt drie Nederlandse titels

Lisa Kruger uit Harderwijk heeft de afgelopen dagen meerdere Nederlandse titels in de wacht gesleept tijdens het NK zwemmen. De Harderwijkse parazwemster deed mee op zeven afstanden en pakte ze drie keer goud en vier keer zilver. Kruger werd Nederlands kampioene op de 50 meter vlinderslag en op de 100 en de 50 meter rugslag. Op de laatste afstand kon ze ook haar persoonlijk record aanscherpen. De zilveren medailles pakte ze op de 100 meter vrije slag, de 100 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag.
Lisa Kruger pakt meerdere titels.
Lisa Kruger pakt meerdere titels. © Omroep Gelderland