liveblog | 9 juni

Futselaar aast op NK • Cissoko naar Toulouse

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Frank Futselaar en Marcella Herzog uit Arnhem zijn favorieten op het NK tien kilometer en Ibi Cissoko gaat van NEC naar Toulouse.
Laatst bijgewerkt: 9 juni, 21:00 uur
21:00

Futselaar en Herzog favorieten op NK

Frank Futselaar is zaterdag één van de favorieten op het NK tien kilometer in Leiden. De 32-jarige atleet uit Arnhem heeft zich volledig gericht op de titelstrijd.
Frank Futselaar
Frank Futselaar © Omroep Gelderland
"Ik heb er heel veel zin in. Daar heb ik mij de afgelopen zes weken op voorbereid. Eerst in Seefeld op 1200 meter hoogte en daarna met het team in Nederland. Dat is echt het hoofddoel van mijn baanseizoen. Daarna ga ik het niveau op de vijf en de tien kilometer proberen op te krikken. In welke wedstrijden, weet ik nu nog niet. Eerst focus op dit NK."
Titelverdediger Marcella Herzog
Titelverdediger Marcella Herzog © Omroep Gelderland
Bij de vrouwen verdedigt Marcella Herzog uit Arnhem haar titel op de tien kilometer.
20:27

WK Tweespannen naar Beekbergen

Het WK tweespannen wordt in 2025 op Nederlandse bodem gehouden. De internationale paardensportfederatie heeft het evenement toegewezen aan Beekbergen. Het WK vindt in de tweede helft van augustus plaats.
Al bijna veertig jaar wordt op en rond de terreinen van Riant in Beekbergen een menwedstrijd georganiseerd. "Mijn vader Bertus heeft destijds dit evenement opgezet. Het is de kroon op zijn werk dat we over twee jaar het WK mogen organiseren", aldus organisator Mieke van Tergouw, voormalig wereldkampioene.
In 2021 werd het WK tweespannen ook in Nederland gehouden, toen in het Limburgse Kronenberg.
18:45

Cissoko akkoord met Toulouse FC

Ibrahim Cissoko heeft een principeakkoord met Toulouse FC. Dat meldt NEC. Komend seizoen komt de 20-jarige aanvaller uit voor de Franse club in de Ligue 1. Hiermee speelt Cissoko ook Europees voetbal, want Toulouse won de Fanse beker.
Hij speelde in totaal 32 wedstrijden voor NEC. Hierin scoorde Cissoko drie keer.
"Afgelopen seizoen mochten we voor het eerst de snelheid en explosieve dribbels van Cissoko aanschouwen in de Goffert.
"Ibrahim is een mooi voorbeeld van hoe de jeugdopleiding van onze club jeugdspelers beter en sterker kan maken, zodat ze klaar zijn voor een stap naar het profvoetbal", zegt Technisch directeur Carlos Aalbers "Vanuit het eerste team kunnen ze een mooie vervolgstap maken. Dat moment is nu hier. We wensen Ibrahim veel succes bij zijn nieuwe club."
Cissoko
Cissoko © Omroep Gelderland
14:07

Vitesse legt Achouitar vast

Vitesse heeft Omar Achouitar aan zich gebonden met een driejarig contract. De 18-jarige Achouitar kwam vier jaar geleden over van VV Union uit Malden en kan als centrumverdediger en middenvelder uit de voeten. "Dit contract voelt als een beloning voor mijn harde werk en winnaarsmentaliteit. Maar het is ook pas het begin. Ik blijf alles geven om stappen vooruit te blijven zetten", belooft Achouitar op de clubwebsite van Vitesse.
11:14

Nieuwe directeur De Graafschap

De Graafschap heeft per direct een nieuwe directeur algemene zaken aangesteld. Michael Ogubai zal samen met financieel directeur ad interim Hans Mol en technisch verantwoordelijke Peter Bijvelds als directeur algemene zaken de leiding van de Achterhoekse club op zich nemen. Na het plotselinge vertrek van Hans Martijn Ostendorp volgde een sollicitatieprocedure, waar maar liefst vijftig sollicitanten zich meldden voor de functie, waaronder Ogubai.
Michael Ogubai volgt Hans Martijn Ostendorp op als algemeen directeur van De Graafschap.
Michael Ogubai volgt Hans Martijn Ostendorp op als algemeen directeur van De Graafschap. © De Graafschap Media
07:19

Toulouse wil Cissoko

Cissoko
Cissoko © Omroep Gelderland
Het Franse Toulouse is geïnteresseerd in NEC-aanvaller Ibrahim Cissoko. De 21-jarige vleugelspits heeft nog een contract tot 2024 in Nijmegen. Cissoko brak ruim een jaar geleden door met spectaculaire invalbeurten. Afgelopen seizoen was de Nijmegenaar ook voornamelijk invaller en maakte hij twee doelpunten.