liveblog | 7 juni

NEC'er in belangstelling • TEC onderuit

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Michael Ogubai is de nieuwe directeur algemene zaken van De Graafschap.
Laatst bijgewerkt: 7 juni, 22:29 uur
22:29

Vitesse-talent naar Duitsland?

Jesaja Mustapha (16) is hard op weg naar FSV Mainz 05. De speler van Vitesse Onder 16 kan een 3-jarig contract tekenen bij de Bundesliga-club, meldt Voetbal International. Mustapha was de afgelopen jaren actief in de jeugdopleiding van Vitesse. Zijn vader, Riga Mustapha, speelde vroeger in de hoofdmacht van de Arnhemmers.
22:19

Toulouse wil Cissoko

Ibi Cissoko
Ibi Cissoko © Omroep Gelderland
Het Franse Toulouse is geïnteresseerd in NEC-aanvaller Ibrahim Cissoko. De 21-jarige vleugelspits heeft nog een contract tot 2024 in Nijmegen. Cissoko brak ruim een jaar geleden door met spectaculaire invalbeurten. Afgelopen seizoen was de Nijmegenaar ook voornamelijk invaller en maakte hij twee doelpunten.
22:00

TEC diep in de problemen

TEC uit Tiel staat er heel slecht voor in de nacompetitie. De tweede divisionist ging in Hoornaar met 4-1 onderuit tegen derde divisionist SteDoCo. TEC kwam met 3-0 achter en vervolgens maakte Adham El Idrissi 3-1. Maar in de extra tijd scoorde de thuisclub nog een keer.
Trainer Eric Meijers van TEC
Trainer Eric Meijers van TEC © Omroep Gelderland
Zaterdag is de return in Tiel en als TEC niet meer drie doelpunten verschil wint, is degradatie een feit. De ploeg mist in de nacompetitie topscorer Bo van Essen door een blessure.
22:00

Nieuwe directeur De Graafschap

De Graafschap heeft per direct een nieuwe directeur algemene zaken aangesteld. Michael Ogubai zal samen met financieel directeur ad interim Hans Mol en technisch verantwoordelijke Peter Bijvelds als directeur algemene zaken de leiding van de Achterhoekse club op zich nemen. Na het plotselinge vertrek van Hans Martijn Ostendorp volgde een sollicitatieprocedure, waar maar liefst vijftig sollicitanten zich meldden voor de functie, waaronder Ogubai.
21:55

Bangura in beeld bij Gelderse club

Alex Bangura staat in de belangstelling van zowel Vitesse als NEC. De linksback van het gedegradeerde Cambuur staat daar nog onder contract, maar hij wil liever in de eredivisie blijven spelen.
NEC'er in belangstelling • TEC onderuit
NEC'er in belangstelling • TEC onderuit © Omroep Gelderland
Bij NEC zou hij de opvolger moeten worden van Souffian El Karouani, die naar FC Utrecht is vertrokken. Ook de Luxemburger Michael Pinto van Sparta zou daarvoor een kandidaat zijn.
21:52

Sponsoren helpen De Graafschap met miljoen

De Graafschap is financieel weer gered. Aandeelhouders en sponsoren gaan het enorme tekort op de begroting dichten met een injectie van ongeveer een miljoen euro. Daarnaast moet er per direct een 'topsportcultuur' komen bij de club uit Doetinchem waarbij onder meer nauwlettend wordt toegezien op alle uitgaven.
Het sfeervolle stadion van De Graafschap in Doetinchem
Het sfeervolle stadion van De Graafschap in Doetinchem © Orange Pictures