liveblog | 3 juni

Sifan Hassan snelste op 10.000 meter in Hengelo

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Femke Bol won zondag de 400 meter voor vrouwen tijdens de FBK Games in Hengelo. Kort daarna was Sifan Hassan aan de beurt op de 1.500 meter en ook zij stelde niet teleur. Lieke Klaver komt ook nog in actie.
Laatst bijgewerkt: 3 juni, 21:36 uur
21:36

Hassan snelste op 10.000 meter

Sifan Hassan heeft zaterdag de 10.000 meter gewonnen tijdens de FBK Games in Hengelo. De Arnhemse atlete liep naar de snelste tijd van dit seizoen op 'haar' afstand: 29.37,81.
Hassan schudde na acht minuten twee gangmakers van zich af en rekende uiteindelijk ook af met Grace Nawowuna uit Kenia.
De 10.000 meter was zaterdag de enige afstand die gelopen werd tijdens de FBK Games. Speciaal voor Hassan werd die afstand een dag naar voren gehaald, zodat de loopster zondag een poging kan doen de WK-limiet te lopen op de 1.500 meter.
Hassan en Nawowuna na de 10.000 meter.
Hassan en Nawowuna na de 10.000 meter. © ANP
06:30

De juiste keuze van Diane van Es

Atlete Diane van Es is al zeker van de Spelen in Parijs
Atlete Diane van Es is al zeker van de Spelen in Parijs © Omroep Gelderland
Diane van Es is blij met de keuze om aan te sluiten bij het Valley Running Team in Ede. Sindsdien zit haar carrière weer flink in de lift. De in Arnhem woonachtige atlete is nu al zeker van deelname aan de Olympische Spelen op de tienduizend meter. "We hebben hier in Ede echt onze eigen plek gecreëerd. Het team is geweldig. Het is een hele leuke groep met heel veel verschillende atleten. En er wordt iedere dag heel veel gelachen."
"Dit seizoen wil ik een goede vijf kilometer lopen, misschien ook op de Diamond League. Maar ik werk vooral toe naar het WK, daar gaan we knallen."
Kijk hier naar haar verhaal:
Diane van Es mag naar de Spelen
06:25

TEC moet waarschijnlijk langer door

Tweede divisionist TEC uit Tiel verkeert nog altijd in onduidelijkheid over de nacompetitie. Vandaag had de tweede wedstrijd moeten zijn tegen Barendrecht, maar die ploeg is voorlopig uit de nacompetitie gehaald vanwege mogelijke matchfixing. Het betekent dat het hele schema moet worden opgeschort. Zeker als Barendrecht of een andere club nog in beroep zou gaan tegen de uitspraak van de KNVB.
TEC-speler Basil Kamara
TEC-speler Basil Kamara © Omroep Gelderland
Mogelijk moeten TEC en de andere clubs één of twee weken extra uittrekken om het seizoen af te sluiten. Toen afgelopen week bleek dat de club uit Tiel niet in actie mocht komen, leidde dat al tot grote verontwaardiging.
06:20

Tony 2 Laps moet even fietsen

Tony van Diepen met zijn racefiets
Tony van Diepen met zijn racefiets © Omroep Gelderland
Tony van Diepen weet niet of hij de Diamond League van volgende week in Parijs kan halen. De 800 meter-loper uit Arnhem is nog niet fit en traint voorlopig vooral op de racefiets. Van Diepen, bijgenaamd Tony 2 Laps, behoort tot de wereldtop op deze afstand en wil zich dit jaar kwalificereren voor de Olympische Spelen.
06:10

Femke Bol wint weer

Femke Bol wint in Florence
Femke Bol wint in Florence © ANP
Femke Bol is dit jaar ook op de buitenbaan niet te verslaan. Ze won vorige week al de 400 meter horden in het Belgische Oordegem en gisteravond was ze de beste in de Diamond League in Florence. Ze liep een tijd van 52,43 en daarmee was de in Arnhem woonachtige atlete de snelste van dit seizoen. Bol pakte vorig jaar zilver op het WK.
Dit jaar was ze indoor ook al zeer overtuigend met een wereldrecord en een Europese titel op de 400 meter, maar dan zonder horden. Op de 400 meter in Florence werd Lieke Klaver uit Arnhem tweede in een tijd van 50,75.
06:06

Blessure voor Mike Foppen

Mike Foppen
Mike Foppen © Omroep Gelderland
Mike Foppen heeft een achillespeesblessure opgelopen. Een scan wees uit dat er geen sprake is van een scheur, maar de Nijmeegse atleet lijkt twee tot vier weken buitenspel te staan. Foppen verkeerde in goede vorm, want vorige week liep hij bijna een persoonlijk record op de 1500 meter.