Sport

Kopstukken NEC en Nijmegen maken nummer met fotomodel

De drie tenoren in actie samen met Janneke
De drie tenoren in actie samen met Janneke © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Het was een idee van NEC-directeur Wilco van Schaik. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wilde meewerken op voorwaarde dat Marcel Boekhoorn ook van de partij zou zijn. En zo ontstond het lied 'De mooiste van het jaar', speciaal voor Nijmegen en de 4Daagse.
"Ik werk nu zes jaar bij NEC en voel een enorme liefde voor de stad Nijmegen", vertelt Van Schaik. "Ik vind het een mooie cultuur, dat tikkeltje bourgondisch en dat gevoel van samen. Ik krijg heel veel van die stad en wil graag ook wat teruggeven."
"Bij NEC ben ik veel aan het verbinden. Dat is mijn vak. En muziek doet dat ook. Er is een hoop ellende in de wereld en muziek geeft plezier. Ik had altijd al een paar regels in mijn hoofd voor een lied. Ik heb vroeger samengewerkt als verslaggever met Leo Driessen, de man die meerdere hits heeft geschreven die gouden platen hebben opgeleverd, zoals Dromen zijn bedrog. We hebben samen aan de tekst gewerkt."
Wilco van Schaik gaat helemaal los
Wilco van Schaik gaat helemaal los © Broer van den Boom
"Het gaat over de liefde voor de stad en dan zeker met de 4Daagse en de feesten. Ik heb het vorig jaar zeven dag lang meegemaakt, van podium naar podium. Ik heb de Nijmegenaren nog nooit zo trots gezien. Dus daarover gaat dit lied."
Bij de herenzitting met carnaval sprak de NEC-directeur met burgemeester Bruls. "Ik had opgetreden en sprak met hem over mijn plan voor een lied. Hij wilde wel meezingen, maar als Marcel Boekhoorn er ook bij zou zijn. Marcel en ik werken perfect samen, we bouwen aan NEC en zijn goede vrienden. Het sprak hem aan en toen kon Hubert ook niet meer terug."
Burgemeester Bruls zingt
Burgemeester Bruls zingt © Broer van den Boom
"Vervolgens hebben we er ook Janneke Scherpenhuyzen erbij gevraagd. Zij staat met haar zus bekend als de 4Daagse Tweeling. Zij loopt dit jaar weer mee en is echt de trots van Nijmegen. We hadden geluk, want ze zit de helft van het jaar in Zuid-Afrika, maar nu was ze hier. En zo hadden we het kwartet bij elkaar, genaamd The Walking Brothers and Sister."
Het nummer werd opgenomen in Volendam. "Iedereen was toch wel een beetje zenuwachtig, want je moet toch uit je comfortzone. Daarom wilde ik het beste van het beste. Dus de studio van Arnold Mühren in Volendam, waar talloze tophits zijn opgenomen. En de beste zangcoach van Nederland, Ingrid Simons. We kregen steeds meer vertrouwen en op een gegeven moment spatte het plezier er echt vanaf. En dat is ook terug te horen."
"Het spontane van Nijmegen zit er echt in. De opbrengst gaat naar NEC maatschappelijk, zo doen we wat terug voor de stad. We gaan echt niet naar het Songfestival, maar het is mooie promotie voor Nijmegen, de 4Ddaagse en toch ook voor NEC. Zijn we toch nog een beetje de nummer één van Gelderland", lacht Van Schaik.
Op 6 juli is de officiële presentatie bij de persconferentie voor de Vierdaagse. Op die dag wordt ook de videoclip gelanceerd.
Hier een impressie van de sessie in de studio: