liveblog | 2 juni

Haen langer bij De Graafschap • winst voor Bol

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Diane van Es is nu al verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar en Femke Bol is ongeslagen in de Diamond League.
Laatst bijgewerkt: 2 juni, 21:21 uur
21:21

Devin Haen langer bij De Graafschap

De Graafschap heeft het contract met spits Devin Haen open gebroken. Daardoor ligt de aanvaller uit Zieuwent nu tot 2025 vast bij de Superboeren. Met zijn 18 jaar is Haen nog jong, maar hij brak al wel door bij De Graafschap. En de komende jaren moet hij nog belangrijker gaan worden voor de Achterhoekers, zegt technisch manager Peter Bijvelds.
“Devin is de verpersoonlijking van onze jeugd en wat we graag willen zien op De Vijverberg. Hij is een speler vol karakter en passie, die enorm sterk teruggekomen is na zijn blessure. Met zijn imposante fysiek voor zijn leeftijd en scorend vermogend zien we in hem het toonbeeld voor onze toekomst.”
Ook Haen zelf is gelukkig met zijn nieuwe contract. "Ik heb het enorm goed naar mijn zin bij onze mooie club en dit is een mooie waardering vanuit De Graafschap. Samen gaan we volgend seizoen weer D’RAN en zal ik alles blijven geven voor onze kleuren.”
Devin Haen.
Devin Haen. © Omroep Gelderland
21:20

Bol blijft met toptijd ongeslagen

Atlete Femke Bol heeft haar ongeslagen status op de 400 meter horden in de Diamond League behouden. Bol, die in Arnhem woont, won met overmacht de wedstrijd bij de meeting in Florence in een tijd van 52,43 seconden. Daarmee bleef ze vier tienden boven haar Nederlands record van 52,03. Het is wel de beste wereldjaarprestatie.
Bol ging hard van start en liep ze met lange passen weg van de concurrentie. De Amerikaanse Shamier Little finishte als tweede op gepaste afstand in 53,38. Haar landgenote Anna Hall, die vorig weekeinde nog de zevenkamp won in Götzis, eindigde als derde in 54,42.
Bol opende vorige week zaterdag haar seizoen in Oordegem met een tijd van 53,12. Ze richt zich deze zomer op de WK in Boedapest en wil vooral haar races perfectioneren. De drievoudig Europees kampioene concentreert zich op het maken van langere passen tussen de hekjes op de 400 meter horden. Het streven is de hele ronde af te werken met veertien passen tussen de horden.
06:22

Kelderman reserve voor de Tour

Wilco Kelderman zit voorlopig niet in de Tourploeg van Jumbo-Visma. De 32-jarige wielrenner uit Barneveld is eerste reserve. Kelderman deed ook al niet mee aan de Ronde van Italië, omdat hij eerder dit seizoen ten val kwam in Tirreno-Adriatico. Dat kostte hem zijn voorseizoen.
Wilco Kelderman
Wilco Kelderman © ANP
Kelderman reed de Tour voor het laatst in 2021 en eindigde toen op de vijfde plaats. Zijn beste prestatie in de Giro was de derde plaats in 2020.
06:20

NEC legt de Wit vast

NEC heeft het contract van Kas de Wit verlengd tot 2025. De 19-jarige middenvelder trainde afgelopen seizoen al regelmatig mee met de eerste selectie. De Nijmegenaar debuteerde nog niet in het eerste elftal.
06:10

Lara Baars naar WK

Lara Baars uit Groesbeek is geselecteerd voor het WK Para Atletiek in Parijs van 8 tot 17 juli. Ze komt uit op het kogelstoten. Baars won in 2015 al zilver op het WK en pakte brons op de Paralympische Spelen in 2016.
Lara Baars
Lara Baars © Omroep Gelderland
06:02

Diane van Es volgend jaar naar Parijs

Atlete Diane van Es is al zeker van de Spelen in Parijs
Atlete Diane van Es is al zeker van de Spelen in Parijs © Omroep Gelderland
Diane van Es is nu al verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. De 24-jarige atlete uit Arnhem liep eerder dit jaar al een Nederlands record op de tien kilometer bij het NK op de weg in een tijd van 30 minuten en 29 seconden. Een maand geleden liep de atlete van het Valley Running Team uit Ede in een sterk bezette internationale wedstrijd in het Amerikaanse Walnut op de baan een tijd van 31.02,24. Die tijden zouden goed moeten zijn voor deelname aan de Spelen, maar het NOC/NSF kwam gisteren pas met de officiële limieten voor de Spelen.
"We waren er stiekem al een beetje vanuit gegaan. Maar superfijn, dit haalt echt wel een stukje van de druk weg", jubelt Diane van Es. "Nu kan ik mijn seizoen helemaal inrichten zoals ik dat wil."