Sport

Bizarre soap rond nacompetitie TEC: 'Dit kan alleen in Nederland'

Trainer Eric Meijers van TEC
Trainer Eric Meijers van TEC © Omroep Gelderland
TIEL - Tweede divisionist TEC uit Tiel was helemaal ingesteld op het spelen van de nacompetitie, woensdagavond. Maar de wedstrijd tegen Barendrecht is uitgesteld en het is volkomen onduidelijk hoe het nu verder gaat.
Barendrecht verloor afgelopen weekend thuis met 4-3 van GVVV uit Veenendaal. "Ik denk dat ze Barendrecht eruit gaan halen", verwacht TEC-trainer Eric Meijers. "Ze stonden tot de 85e minuut met 3-1 voor en toen hoorden ze de andere uitslagen. Het bleek dat ze moesten verliezen om in de nacompetitie te komen en toen lieten ze de tegenstander drie keer zo vanaf de middenlijn doorlopen. Dat kun je echt niet maken."

Pleiten voor een bye

"Sparta Nijkerk en Stedoco werden daar de dupe van. Ik vind eigenlijk dat zij geen recht van spreken hebben, want dan hadden ze hun wedstrijden maar moeten winnen. Misschien dat één van die twee ploegen nu onze tegenstander wordt. Maar de KNVB zit nu met de handen in het haar. Ik zou zelf pleiten voor een bye, dat we zonder te spelen naar de volgende ronde gaan. Dan kan het schema van de nacompetitie gewoon worden gevolgd."

Vakanties al geboekt

Want als dat niet gebeurt, heeft dat grote gevolgen. "Het duurt al tot 17 juni en veel spelers hebben meteen daarna hun vakanties geboekt. De KNVB heeft al aangegeven dat iedereen er rekening mee moet houden dat de nacompetitie twee weken langer gaat duren, terwijl veel spelers dan dus andere verplichtingen hebben. Dan krijg je een volkomen scheve situatie."
Verschrikkelijk dat we hierin zitten. Ik had honderd procent verwacht dat wij de klus zouden klaren. Nu zitten we in een loterij.
Eric Meijers, trainer TEC
En het kan allemaal nog gecompliceerder worden. "Er komt morgen uitsluitsel, maar dan kan Barendrecht eventueel wel in beroep gaan. En als Barendrecht niet wordt bestraft, kunnen Sparta Nijkerk, Stedoco en wij in beroep gaan. Bovendien zit GVVV ook in de nacompetitie, die hebben ook meegewerkt aan die rare wedstrijd en moeten misschien ook wel bestraft worden. Hoe langer dit duurt, hoe groter de soap wordt. Zoiets kan alleen maar in Nederland."

Positieve flow

Meijers maakt zichzelf ook verwijten. "Wij hadden hier natuurlijk nooit in terecht mogen komen. We hadden zelf de klus moeten klaren en dat leek ook te lukken. We wonnen uit van Spakenburg en Noordwijk en zaten in een hele positieve flow. En laten het dan in de laatste wedstrijd tegen Scheveningen liggen. En dan eindigen we met evenveel punten als Excelsior Maassluis en hetzelfde doelsaldo. Alleen blijven zij er dan in, omdat ze meer doelpunten hebben gemaakt. Een regel van voor de oorlog, dat slaat nergens op."

Loterij

"Ik had 100 procent verwacht dat wij de klus zouden klaren. Nu zitten we in een loterij, want ik weet hoe het mis kan gaan. Met VVSB leken we er ooit in te blijven en toen verloren we de finale in de tweede verlenging van Quick Boys. Verschrikkelijk dat we hierin zitten. En dat terwijl we na de winterstop de zesde ploeg van de tweede divisie waren. Dit had nooit mogen gebeuren."