liveblog | 28 mei

Vitesse 'De nummer 1 van Gelderland' na winst bij kampioen Feyenoord

Vitesse heeft zich zondagmiddag verzekerd van de eretitel 'De nummer 1 van Gelderland.' De Arnhemse ploeg won knap met 0-1 van kampioen Feyenoord in De Kuip en NEC speelde met 1-1 gelijk bij Fortuna Sittard.
Laatst bijgewerkt: 28 mei, 17:15 uur
17:15

Van Ginkel: 'Dit seizoen voelde als twee hele seizoenen'

Vitesse-middenvelder Marco van Ginkel was zondagmiddag de gevierde man in Rotterdam. De man uit Scherpenzeel scoorde de enige treffer voor Vitesse in het gewonnen duel met de kampioen. Daardoor werd Vitesse nog de 'Nummer 1 van Gelderland', de Arnhemse ploeg eindigde boven NEC. En dat is een heel knappe prestatie te noemen in een seizoen dat alles tegenzat voor Vitesse.
"Het is inderdaad wel heel verrassend te noemen dat we nog tiende eindigen", zegt Van Ginkel na afloop. "We hadden dit ook niet verwacht, maar we hebben nog een prima reeks neergezet tegen teams waar we punten tegen moeten pakken. Vandaag is bonus natuurlijk. We zitten goed in ons vel en Kjell Scherpen heeft een goede wedstrijd gekeept."
"We hebben een moeilijk seizoen gehad. Maar in de laatste zeven wedstrijden heb je gezien dat je niet minder hoeft te zijn dan de top vijf."
Het was wel een enorm zwaar seizoen voor Vitesse. Dat heeft de middenvelder uit Scherpenzeel ook ervaren. "Het was hectisch ja. Ik heb een half jaar hier gespeeld, maar ik heb het ervaren als twee seizoenen. Uiteindelijk kwam er gelukkig wel meer rust in de club. Maar er zijn nog steeds zaken waar we op wachten, zoals de overname. Hopelijk kunnen ze dat snel fixen en volgend jaar er een goed seizoen van maken."
Van Ginkel: 'Dit seizoen voelde als twee seizoenen'
Van Ginkel: 'Dit seizoen voelde als twee seizoenen' © Omroep Gelderland
16:29

AFGELOPEN!

Het is klaar! Vitesse wint in De Kuip en NEC speelt gelijk tegen Fortuna Sittard. Daardoor stijgt Vitesse nog naar een tiende plek dit seizoen. En dat is ongekend, als je ziet wat voor problemen er zijn geweest.
Vitesse is 'De nummer 1 van Gelderland'.
Vitesse is 'De nummer 1 van Gelderland'. © Omroep Gelderland
16:23

NEC komt op 1-1, dus...

Is Vitesse met deze tussenstand de nummer 1 van Gelderland. Wat een wonder na zo'n enorm lastig seizoen.
16:21

Isimat-Mirin en Yapi missen grote kansen

Oh, oh, oh. Isimat-Miren en Yapi krijgen grote kansen in de counter, maar beide zijn echte verdedigers en schieten in de handen van Bijlow.
16:19

Weer Scherpen

En weer Scherpen. Het wordt een repeterend verhaal, maar Vitesse houdt dit heel goed vol in De Kuip als de keeper zo blijft keepen.
16:13

Dubbele wissel

Vitesse wisselt nog twee keer. Enzo Cornelisse en Romaric Yapi komen erbij. Kozlowski en Manhoef gaan eraf.
Vitesse wisselt twee keer.
Vitesse wisselt twee keer. © Omroep Gelderland