Sport

Zeven voor Leven met knuffel voor overleden opa

Sabrine Vels op de steile Oude Holleweg
Sabrine Vels op de steile Oude Holleweg © Omroep Gelderland
BERG EN DAL - In de heuvels van Groesbeek en Berg en Dal reden zondag honderden wielrenners om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker. Met de tocht Zeven voor Leven werd meer dan 70.000 euro opgehaald. En veel deelnemers reden mee om een dierbare te herdenken.
Dat geldt ook voor Sabrine Vels uit Doetichem. Ze reed samen met haar vriend Tim en haar vader Manfred mee. "Ik heb twee jaar geleden mijn opa verloren aan kanker. Daarom doe ik mee. Ik hoop dat het in de toekomst niet meer nodig is dat mensen overlijden aan kanker. Ik rij mee om mijn opa te herdenken."
En opa rijdt ook een beetje mee. "Ja, ik heb op mijn stuur een knuffel, die gemaakt is van de kleren van mijn opa. Die is ook meegegaan de berg op bij Alpe d'Huzes en nu staat hij weer aan mijn zij."
Vader Manfred wordt ook een beetje emotioneel. "Vorig jaar deden we Alpe d'Huzes om mijn schoonvader te herdenken. Sabrine en haar opa, dat was twee handen op één buik. Ze gingen altijd overal samen naartoe, tot op het laatst. Dat was heel bijzonder. Hij gaat vandaag mee, want hij zit bij ons in het hart. En daarnaast heeft Sabrine die knuffel mee."
Sabrine fietst voor haar opa