liveblog | 27 mei 2023

Arensman zesde in Giro • Vetter op medaillekoers

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Dit weekend is het prestigieuze meerkamptoernooi in Götzis, waar Marijke Esselink uit Meddo debuteert. En Thymen Arensman rijdt de tijdrit in de Giro.
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2023, 19:00 uur
19:00

TEC de nacompetitie in

Voor TEC uit Tiel is het avontuur in de Tweede Divisie op de tocht komen te staan. In een thuiswedstrijd tegen Scheveningen ging de ploeg met 1-2 onderuit. Daardoor werd de ploeg op de laatste speeldag ingehaald door Excelsior Maassluis en spelen de Tielenaren nu in de nacompetitie om degradatie te voorkomen. TEC speelt in de eerste ronde woensdag uit bij Barendrecht. De return is zaterdag in Tiel.
18:15

Anouk Vetter op medaillekoers

De Arnhemse meerkampster Anouk Vetter is op medaillekoers bij de hypomeeting in Götzis. Vetter staat na vier onderdelen op een zevende plek, maar enkele betere onderdelen van de meerkampster moeten nog komen. Een derde plaats moet er zeker in kunnen zitten. Vorig jaar won Vetter in Götzis. Voor de Achterhoekse Marijke Esselink is het haar debuut in Oostenrijk. Zij staat na vier onderdelen op de 13e plaats. Er doen 21 atleten mee.
Anouk Vetter is op medaillekoers.
Anouk Vetter is op medaillekoers. © ANP
18:00

Arensman stijgt naar zesde plek

Thymen Arensman uit Deil is naar de zesde plek gestegen in het algemeen klassement van de Giro d'Italia. Met een uitstekende tijdrit werd hij vandaag 7e. Daarmee heeft de renner van Ineos een geweldige prestatie neergezet. Arensman reed vorig jaar ook al een uitstekende Vuelta. Hij laat dus zien mee te kunnen met de besten. Morgen is de laatste etappe in de Ronde van Italië.
Arensman is gestegen in het algemeen klassement.
Arensman is gestegen in het algemeen klassement. © ANP
15:00

Zilver voor Metsemakers

De dubbelvier met Metsemakers (voorgrond).
De dubbelvier met Metsemakers (voorgrond). © ANP
De Nederlandse roeiers in de dubbelvier met Koen Metsemakers van studentenroeivereniging Phocas uit Nijmegen hebben bij de Europese kampioenschappen in het Sloveense Bled de zilveren medaille veroverd. De ploeg moest regerend wereldkampioen Polen ruim voorlaten, Italië werd derde. Metsemakers won in 2020 goud met de dubbelvier op de Olympische Spelen in Tokio.
12:40

Spannende dag voor TEC

TEC-trainer Hans van de Haar
TEC-trainer Hans van de Haar © Omroep Gelderland
De tweede divisionist uit Tiel verkeerde het hele seizoen in degradatiegevaar. Maar als TEC vanmiddag op de laatste speeldag thuis wint van Scheveningen, ontspringt de ploeg de dans. Anders is het met angst en beven kijken naar concurrent Excelsior Maassluis. Als die ploeg wint en TEC niet, moeten de Tielenaren nacompetitie spelen.
09:00

Fans NEC gedragen zich voorbeeldig

De fans van NEC hadden jarenlang een bedenkelijke reputatie. Zelfs de eigen spelers waren bang voor de harde kern van de club. Maar sinds een paar jaar is er een enorme kentering en dit seizoen verliep volledig incidentloos.
NEC-fans gedragen zich voorbeeldig