liveblog | 26 mei 2023

Arensman rijdt ijzersterk • Branderhorst in basis NEC

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Thymen Arensman reed een sterke bergetappe en stijgt naar de zevende plaats in de Giro. En Mattijs Branderhorst mag de laatste wedstrijd van NEC keepen uit tegen Fortuna Sittard
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2023, 17:30 uur
17:30

Arensman helpt zijn kopman in de Giro

Thymen Arensman heeft zich heel nuttig gemaakt voor zijn kopman Geraint Thomas in de negentiende etappe van de Ronde van Italië. De 23-jarige wielrenner uit Deil bleef als laatste over van de ploeg om Thomas te steunen. Kilometerslang sleurde Arensman op kop het de groep met favorieten. Toen Primoz Roglic in de laatste kilometer versnelde, moest Arensman passen.
Thymen Arensman achter zijn kopman Geraint Thomas
Thymen Arensman achter zijn kopman Geraint Thomas © ANP
Thomas behield de roze trui en Arensman wist de achterstand te beperken en eindigde nog in de top tien van de etappe, die werd gewonnen door de Colombiaan Santiago Buitrago. Hij stond negende en stijgt naar de zevende plaats in het algemeen klassement. Morgen is er nog een tijdrit die eindigt met een lastige beklimming van zeven kilometer.
15:45

Belangstelling voor Fabio Jakobsen

Wielrenner Fabio Jakobsen
Wielrenner Fabio Jakobsen © ANP
Wielrenner Fabio Jakobsen verlaat na dit seizoen mogelijk de Belgische Quickstep-formatie. De sprinter uit Heukelum staat in de belangstelling van BORA-Hansgrohe. Jakobsen begon zijn profcarrière in 2018 bij Quickstep en boekte daar vele successen. Zo won hij etappes in de Tour en de Vuelta en vorig jaar werd hij Europees kampioen. Dit seizoen doet hij vrijwel zeker weer mee aan de Tour.
13:40

Branderhorst kijkt terug

Kijk hier hoe Mattijs Branderhorst terugkijkt op zijn periode bij NEC:
Branderhorst staat zondag onder de lat
13:00

Branderhorst in de basis

Mattijs Branderhorst staat de laatste wedstrijd van het seizoen in de basis bij NEC. De doelman, dit seizoen tweede keus achter Jasper Cillessen, krijgt zo een gepast afscheid.
NEC-doelman Mattijs Branderhorst
NEC-doelman Mattijs Branderhorst © Broer van den Boom
Branderhorst kwam begin 2019 naar NEC. Hij was anderhalf jaar vaste doelman en verloor zijn plek toen aan Norbert Alblas. Begin 2021 keerde hij terug onder de lat. De doelman uit Tiel speelde een belangrijke rol bij de promotie naar de eredivisie en was daarna een stabiele factor op het hoogste niveau. Door de komst van Cillessen verdween hij naar het tweede plan, maar Branderhorst blonk nog wel uit in het bekertoernooi.
10:35

Negatief record dreigt voor NEC

NEC-doelman Jasper Cillessen moest veel vissen de laatste weken
NEC-doelman Jasper Cillessen moest veel vissen de laatste weken © Omroep Gelderland
NEC verloor de laatste drie wedstrijden en een negatief record dreigt als ook wordt verloren uit tegen Fortuna Sittard zondag. De laatste keer dat NEC vier keer op rij verloor, was in het seizoen 2018/19 in de eerste divisie. Ook incasseerden de Nijmegenaren de laatste drie duels tien tegendoelpunten. Dat kwam voor het laatst voor in 2017.
10:18

Arensman wacht zware dag

Thymen Arensman
Thymen Arensman © ANP
Vandaag wacht Thymen Arensman uit Deil weer een loodzware dag in de Giro. Een etappe met vijf bergen en de finish op de legendarische Tre Cime di Lavaredo. Kan de 23-jarige wielrenner zich handhaven op de negende plaats of zelfs nog stijgen?